Vaccinarea împotriva Covid-19 se desfășoară fără probleme în județul Dâmbovița. 400 de angajați ai Spitalului Județean de Urgență Târgoviște au fost deja vaccinați

Vaccinarea împotriva Covid-19 se desfășoară, fără probleme, de la începutul acestei săptămâni și în județul Dâmbovița. Deja aproximativ 900 de cadre medicale au fost vaccinate în cele cinci centre din județ, din care 400 de angajați ai Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), reprezentată de președintele Corneliu Ștefan și vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, alături de primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan și managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, Claudiu Dumitrescu,  a vizitat, astăzi, 7 ianuarie 2021, centrul de vaccinare  situat în incinta Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, unde se desfășoară imunizarea cadrelor medicale.

„Consiliul Județean Dâmbovița a asigurat resursele necesare pentru a avea un centru de vaccinare bine pus la punct. Astăzi sunt 1940 de angajați din cadrul Spitalului Județean care se pot vaccina în acest centru. Până în prezent, aproape 400 de cadre medicale din cadrul Spitalului Județean s-au vaccinat. În perioada următoare am solicitat conducerii SJUT să organizeze încă un cabinet pentru a fluidiza accesul la vaccinare. Legat de toate celelalte centre de vaccinare avem o colaborare şi o cooperare cu toţi primarii din judeţul Dâmboviţa în cele 27 de centre de vaccinare de pe raza judeţului Dâmboviţa”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

,,Sigur că şi administraţia locală târgovişteană se alătură acestui efort de imunizare a cetăţenilor. În afara acestui centru de vaccinare mai sunt programate pentru a fi  înfiinţate încă trei centre de vaccinare în municipiul Târgovişte. Propunerea mea, propunerea noastră, a administraţiei publice locale, a fost ca aceste centre să fie organizate în principal în interiorul spitalelor, pentru că aici sunt întrunite condiţiile cele mai bune în vederea asigurării acestei operaţiuni. În orice caz, tot personalul medical de la Direcţia de Asistenţă Socială este în momentul de faţă în subordinea DSP Dâmboviţa şi acţionează în cadrul acestei campanii. De asemenea, centrele pe care noi le punem la dispoziţie sunt pregătite şi avizate de DSP Dâmboviţa, iar în momentul în care va fi nevoie de acestea pentru etapa următoare  de imunizare a populaţiei sigur că acestea vor fi funcţionale imediat. Legat de strategia naţională de vaccinare, Hotărârea de Guvern 1031/2020 cred eu că puţin  s-au precipitat lucrurile din acest punct de vedere… De la nivel central totul pare a fi făcut pe repede înainte, sigur că la nivel local lucrurile s-au organizat din mers şi foarte bine. Vreau să mai spun un lucru… capitolul 8 din această strategie naţională de vaccinare prevede că administraţiile publice locale care sunt implicate în această activitate pot primi sprijin financiar de la Guvern. Vreau să văd şi eu punerea în practică a acestui articol şi respectarea acestui articol de către autorităţile centrale, pentru că până în acest moment s-au stabilit numai sarcini pentru administraţiile publice locale. Autorităţile administraţiei publice locale care trebuie să pună la dispoziţie aceste spaţii pentru vaccinarea populaţiei nu au fost întrebate absolut nimic în legătură cu această strategie naţională de vaccinare. Sigur că este un efort comun şi sunt convins că atât CJD, cât şi SJUT, ca instituţie subordonată CJD, vor face tot ceea ce este posibil ca această campanie de vaccinare să se desfăşoare în condiţii foarte bune. Repet, sunt câteva lucruri care nu au fost foarte bine stabilite, iar în acest moment suntem în faţa unei situaţii pe care trebuie s-o gestionăm din mers, lucru de nedorit într-o chestiune atât de importantă cum este imunizarea cetăţenilor împotriva Covid -19. Repet, ar fi fost nevoie de mai multă responsabilitate de la nivel guvernamental pentru gestionarea unei situaţii de sănătate publică de o importanţă majoră”, a declarat primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan.

,,Sub coordonarea preşedintelui CJD şi în colaborare cu primarul municipiului  Târgovişte noi ne-am adaptat foarte rapid şi am înfiinţat un Centru de Vaccinare modern, bine pus la punct care respectă toate circuitele prevăzute de normele în vigoare. Am alocat un spaţiu suficient de mare care are posibilităţi de extindere, în aşa fel încât să ne adresăm în etapele următoare populaţiei generale a municipiului Târgovişte, dar şi a comunelor arondate, pentru că avem 22 de comune arondate Centrului de Vaccinare de la SJUT, pentru ca populaţia să nu fie aglomerată. Nu am aruncat nicio doză, nu am vaccinat decât personalul medical şi auxiliar prevăzut de legislaţie”, a punctat Claudiu Dumitrescu, managerul SJUT.

Alte patru centre de vaccinare anti-covid-19 își desfășoară activitatea în incinta spitalelor din Pucioasa, Moreni, Titu și Găești, în cadrul primei faze a imunizării populației împotriva noului Coronavirus. În fiecare cabinet, pot fi imunizate 6 persoane pe oră, așa cum prevede legea.

 

leave a reply