Unite în alegeri și perdante împreună, Pro România și ALDE vor să anuleze fuziunea. Voci importante din cele două partide cer să se meargă pe drumuri separate

Ana Maria Popescu 20/01/2021 0
Unite în alegeri și perdante împreună, Pro România și ALDE vor să anuleze fuziunea. Voci importante din cele două partide cer să se meargă pe drumuri separate

Înainte de alegerile parlamentare, Pro România și ALDE au decis să se unească crezând că astfel succesul electoral va fi garantat, numai că „socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg” și au avut parte de un eșec, cele două partide fiind taxate dur de electorat.

„Căsătoria de conveniență” nu a fost bine primită de români, iar astăzi mai multe voci, din ambele tabere, cred că este nevoie de o „despărțire amiabilă” și fiecare partid să continue pe propriul drum.

Și fostul președinte ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, crede că această fuziune prin absorbție nu trebuia să aibă loc, drept pentru care a contestat-o în instanță, iar acum solicită liderilor celor două formațiuni să renunțe la acest proiect, să încheie un „gentleman agreement” și fiecare să pornească pe drumuri separate.

„România are prioritate!

Alegerile generale au fost pierdute, dovadă că fuziunea prin absorbție nu a fost bine primită de către români. Personal, am tras semnalul de alarmă încă de la început, pentru că oamenii nu văd cu ochi buni unirea unor extreme politice, reprezentate de adevărații liberali și renegații socialiști. E clar că nu a fost decât un compromis de ultima oră, deloc de bun augur.

Acum membrii ALDE, dar și cei din PRO România își manifestă dorința de a merge pe drumuri separate.

Este bine cunoscut faptul că am depus întâmpinare în procesul de fuziune dintre cele două partide, însă am convingerea că fuziunea poate fi denunțată și de comun acord.

Politica la fel și legile sunt făcute de oameni pentru oameni!

În concluzie, solicit public conducerii celor două partide separarea politică prin strângere de mână. Am încredere că se înțelege faptul că altfel nu se poate!”, a solicitat fostul lider ALDE Dâmbovița, Ionel Petre.

Și se pare că dorința lui Ionel Petre se va împlini… Astăzi, vicepreședintele Pro România, Adrian Țuțuianu, coordonatorul Grupului de analiză privind fuziunea, a anunțat că joi, 21 ianuarie, va avea o întâlnire cu liderii ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Chițoiu care cel mai probabil se va încheia cu strângeri de mâini și mulțumiri pentru colaborare, adică „mariajul” se va încheia înainte ca acesta să fie validat de instanță.

„Avem un Grup de analiză privind situația fuziunii cu ALDE pe care îl conduc eu. Joi va avea loc discuția cu ALDE și vedem dacă continuăm sau dacă ne despărțim amiabil. Mă voi întâlni cu domnul Tăriceanu, cu domnul Chițoiu…

Suntem în următoarea situație: pe rolul instanței nu s-a pus dosarul nostru de fuziune, nu a primit termen, avem două opoziții la fuziune, una a lui Petre Ionel, de la Dâmbovița. În al treilea rând, am înțeles că discuțiile în interiorul ALDE sunt de a nu continua acest proiect. Ne întâlnim joi, dacă ne spun că asta e decizia dumnealor o să ne strângem mâinile, ne vom mulțumi pentru colaborare și ne vedem de drumul nostru mai departe. Și în Pro România există opinii în sensul că acest proiect nu trebuie continuat pentru că nu ne-a adus nimic, ba unii dintre colegi reclamă faptul că ar fi una din cauzele principale pentru care noi nu ne-am realizat obiectivul de a fi partid politic parlamentar”, a declarat Adrian Țuțuianu, vicepreședinte Pro România.

Leave A Response »