Un sprijin minim pentru comercianții din Piața 1 Mai din Târgoviște, alții decât agricultorii. Suspendarea contractelor de chirie pe perioada cât nu au voie sa desfășoare comerț, propunerea primarului Cristian Stan

Ana Maria Popescu 20/11/2020 0
Un sprijin minim pentru comercianții din Piața 1 Mai din Târgoviște, alții decât agricultorii. Suspendarea contractelor de chirie pe perioada cât nu au voie sa desfășoare comerț, propunerea primarului Cristian Stan

După ce Guvernul a hotărât închiderea piețelor, pe motiv că acestea reprezintă un pericol pentru cetățeni, guvernanții considerând că aceștia se pot infecta cu noul coronavirus atunci când își cumpără fructe și legume de la țărani, fără să se gândească nicio secundă la micii producători care peste noapte nu au mai avut unde să-și vândă produsele pentru care au trudit pe câmp și în solarii, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a găsit o soluție rapidă de ajutorare a acestora și fără să stea prea mult pe gânduri a scos geamurile cupolei de la Piața 1 Mai și a oferit astfel oamenilor un spațiu care să corespundă cerințelor guvernanților și unde aceștia să-și continue activitatea, chiar dacă în niște condiții mai grele.

În Piața 1 Mai însă doar parterul era destinat vânzării de legume și fructe, la etajul clădirii desfășurându-și activitatea mici întreprinzători care comercializau produse nealimentare. Acestora le-a fost așadar interzisă activitatea odată cu decizia guvernanților de a închide piețele. Pentru ei nu a existat nicio soluție pentru a desfășura în continuare un comerț civilizat, în condiții de siguranță sanitară, însă primarul municipiului Târgoviște, după analize și discuții cu aceștia, a decis să le sară și acestora cumva în ajutor, să nu se confrunte cu probleme financiare așa cum s-a întâmplat în perioada stării de urgență. Așadar, primarul Cristian Stan, în ședința extraordinară online de luni, 23 noiembrie, va propune spre aprobare consilierilor municipali un proiect de hotărâre care privește suspendarea contractelor de închiriere a comercianților care își desfășoară activitatea sub cupola Pieței 1 Mai și cărora, din decizia Guvernului, le este interzis să-și vândă marfa în piață.

Așadar, dacă aleșii municipali vor vota proiectul, ceea ce cu siguranță se va întâmpla dat fiind faptul că PSD are majoritate în Consiliul Local Municipal, contactele de închiriere încheiate între Primărie și micii întreprinzători din Piața 1 Mai vor fi suspendate și astfel oamenii nu vor mai fi nevoiți ca pe perioada în care nu desfășoară activitatea de comerț să plătească bani la primărie. După ridicarea restricțiilor impuse de Guvern lucrurile vor reveni la normal și oamenii vor putea să-și reia fără probleme activitatea de comerț în piață, prin „reactivarea” contractelor de închiriere.

Leave A Response »