Un alt fel de mesaj de Ziua Mondială a Sănătății. Președintele CJD, Corneliu Ștefan, prezintă cele mai importante proiecte din domeniul sanitar ce vor fi bugetate anul acesta

Ana Maria Popescu 07/04/2021 0
Un alt fel de mesaj de Ziua Mondială a Sănătății. Președintele CJD, Corneliu Ștefan, prezintă cele mai importante proiecte din domeniul sanitar ce vor fi bugetate anul acesta

Ziua Mondială a Sănătății, marcată în fiecare an la 7 aprilie, a fost anul acesta un moment de conștientizare a sănătății, omenirea trecând prin cea mai dificilă perioadă din istoria recentă, pandemia de COVID-19.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, în programul căruia domeniul sănătății  constituie o prioritate absolută, a transmis de Ziua Mondială a Sănătății un alt fel de mesaj, în care a dorit, pe lângă mulțumirile adresate întregului corp medical, să aducă în atenție tot ceea ce administrația județeană, sub mandatul său de președinte, va realiza în Dâmbovița pentru sănătatea și confortul dâmbovițenilor.

„Ziua Mondială a Sănătății este cel mai bun prilej să aduc la cunoștința dâmbovițenilor proiectele Consiliului Județean Dâmbovița privitoare la sănătatea noastră, a tuturor, dar, în același timp, să le și mulțumesc tuturor celor care au grijă de noi.

Extinderea, modernizarea și reabilitarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean. Valoarea totală a proiectului care urmărește crearea unei secții de primiri urgențe cu spații generoase și dotată cu aparatură de ultimă generație se ridică la peste 1.400.000 euro. Termenul de finalizare este decembrie 2023.

Extinderea și dotarea ambulatoriului de specialitate al Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Aici vorbim de construirea unui corp nou de clădire care va veni în completarea actualului ambulatoriu. Luna aceasta se finalizează proiectul tehnic, iar după obținerea tuturor aprobărilor va fi scoasă la licitație și execuția. Cu siguranță, în această toamnă, vor demara lucrările care au o valoare de aproape 2.200.000 euro.

Un alt obiectiv important în ceea ce privește sănătatea este și extinderea Secției de Cardiologie a Spitalului Județean, precum și achiziționarea unui angiograf. Se lucrează la documentația necesară, iar suma estimată pentru implementarea proiectului este de 1.600.000 de euro”, a declarat șeful administrației județene.

Acestea sunt unele dintre cele mai importante investiții în sistemul sanitar dâmbovițean care vor fi bugetate anul acesta.

În ceea ce privește personalul medical specializat, resursa umană fiind cea mai importantă în domeniu, amintim că ieri, 6 aprilie, președintele CJD a aprobat scoaterea la concurs în regim de urgență a 22 de posturi de medici.

 

Leave A Response »