Țuțuianu le arată ”pisica” liberalilor?

Probabil supărat pe liberalii lui Volintiru din pricina ”prieteniei suspecte” pe care aceștia par a o împărtăși cu democrat-liberalii la nivelul Consiliului Local Municipal, șeful PSD și al CJD Dâmbovița a trecut la contraofensivă. Prezent la ceremonia de semnare a contractului de execuție a Planului Integrat de Dezvoltarea Urbană (PIDU) la primăria Târgoviște, Adrian Țuțuianu a avut un discurs echilibrat dar cu miez, care a surprins pe mulți. Liderul social-democrat a lăudat administrația municipală pentru proiect, s-a ferit să critice inamicii din PDL și, colac peste pupăză, a vorbit despre… coabitarea cu primarul Boriga, vorbind despre mai multe proiecte pe care cei doi le-ar putea pune în practică împreună, de pe pozițiile pe care le ocupă!

Discursul lui Adrian Țuțuianu a n-a picat prea bine liberalilor, care au văzut (era evident pentru toată lumea!) pisica arătată de șeful PSD. Nu trebuie să fii cine șrie ce analist pentru a înțelege că o eventuală ”încălzire” (normalizare, dacă doriți) a relațiilor dintre cei doi poli importanți ai administrației – Primăria Târgoviște și Consiliul Județean – pe fondul îndulcirii asperităților dintre Țuțuianu și Boriga, i-ar scoate pe liberali din cărți pentru multe poziții călduțe și bănoase pe care le ocupă deja sau la care doar tânjesc.

Mesajul discret transmis de Țuțuianu a avut, din câte se pare, efect invers: la doar patru ore după consumarea festivității de semnare a PIDU, la ședința Consiliului Local Municipal, liberalii au fost din nou alături de PDL și PP-DD, votând împotriva PSD! Se pare că liderul liberalilor dâmboviţeni, Mihai Volintiru, este din alt aluat decât cei care, în ultimii ani, au condus organizaţia și nu a fost prea impresionat de amenințările voalate ale ”partenerului” de uniune (social-liberală). Rămâne de văzut cât de departe va merge (DACĂ va merge) Adrian Țuțuianu pe linia ”coabitării”. Și mai trebuie să așteptăm următoarele mutări ale lui Mihai Volintiru, care se arată a fi un jucător puternic.

Se anunță vremuri interesante!

leave a reply