Tensiuni în PDL Dâmbovița: primarii contest deciziile liderilor partidului și îi cer lui Vasile Blaga să vină în județa

Tensiuni în organizația județeană Dâmbovița a PDL! Mai mulți primari au semnat o petiție prin care îi cer președintelul Blaga să vină în Dâmbovița pentru a face ordine. Nemulțumirea fruntașilor democrat liberali a fost generată de ceea ce ei numesc abuzurile și erorile comise de actual conducere central, dar și de ”interimarii” din Dâmbovița. Concret, primarii dâmbovițeni ai PDL contestă decizia de demitere a deputatuli Florin Popescu din fruntea organizației și consider nefericită numirea lui Liviu Negoiță ca interimar. Mai mult, primarii PDL se plâng că interimarii s-au dedat la o adevărată epurare politică în partid, criteriul după care PDL-iști cu performanțe notabile au fost maziliți fiind apropierea sau simpatia pentru Florin Popescutrei. Așa se face că primarii performanți ai partidului, care au câștigat ultimele alegeri locale, au fost schimbați din fruntea organizațiilor locale pe care le conduceau. La fel, spun contestatarii, partidul a fost paralizat de vânătoarea de vrăjitoare și de goanna noilor potentați după funcții și influență, dar și din pricina reglărilor de conturi pe care le-au provocat noii șefi.

Petiția a fost semnată de 35 de primari ai PDL. Petiționarii cer anularea măsurilor luate de noua conduce, de a dizolva mai multe organizații locale, dar si revenirea lui Florin Popescu la conducerea filialei județene. În replică, noua conducere, interimară, a organizației Dâmbovița, susține că toate măsurile luate până acum au fost statutare și că se încearcă refacerea și reconsolidarea organizațiilor.

Petitța a fost trimisă către destinatar vineri. Primarii PDL din Dâmbovița spun că vor fi în grevă politică până când vor primi un raspuns de la conducerea partidului.

leave a reply