Teatrul Municipal Tony Bulandra, strălucit ambasador al Târgoviștei

Succes de răsunet pentru teatrul târgoviștean! Echipa teatrului Tony Bulandra a performat în Portugalia cu piesa Bacantele, reușind să impresioneze publicul și oamenii de teatru din Lisabona.

La invitația Institutului Cultural Român de la Lisabona, Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște a susținut, la Lisabona, o reprezentație cu piesa Bacantele. La eveniment a participat și o delegație a municipalității, condusă de primarul Gabriel Boriga.

“Sunt mândru de ceea ce echipa de la Tony Bulandra a prezentat la Lisabona și nu neapărat o piesă, o piesă celebră, ci impactul emoțional pe care o piesă grea l-a avut la publicul portughez. Evident, discutăm de Lisabona, de una din cele mai evaluate capital europene. Discutăm de un public cunoscător de artă, de teatru și de frumos, iar aplauzele care nu au contenit la finele reprezentației au fost pentru mine cea mai mare răsplată pe care un primar poate să o primească. Impresiile pe care le-am luat de la cei prezenți acolo și mă refer la ambasadorul României în Portugalia și la familia acestuia, la directorul Institutului Cultural Român de acolo, directorul Teatrului Național din Lisabona și multe alte personalități ale vieții sociale, culturale, administrative și politice mă fac să cred că suntem pe un drum bun și când spun suntem mă refer la o echipă care mult timp de aici încolo își va face treaba cât mai bine pentru ca numele Târgoviștei, numele județului Dâmbovița, numele României, dar mai ales numele Teatrului Tony Bulandra să fie privite cu respect”, a declarat Boriga, la conferința de presă organizată joi la sediul teatrului.

Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului Municipal, s-a declarat, la rându-i, fericit nu doar de succesul înregistrat, ci și de susținerea pe care municipalitatea o acordă teatrului târgoviștean: “și actorii au fost fericiți, pentru că și-au câștigat mai mult respect de sine. Am fost capabili, în numai o lună de zile, să organizăm un turneu care se organizează cu cel puțin un an de zile înainte. Este proiectul cel mai reușit pe care l-a avut Institutul Cultural Român în ultimii doi ani și am fost singurul teatru care am jucat la Lisabona”, a precizat Ranin.

În regia unui ”nume greu”, Mihai Măniuţiu, spectacolul ”Bacantele” a fost premiat la mai multe festivaluri: Macedonia (2005), Turcia (2006) și Muntenegru (2006).

leave a reply