Târnosirea Bisericii Militare Sfânta Treime din cadrul Garnizoanei Târgovişte

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, însoţit de Părinţi Consilieri de la Centrul Eparhial , preoţi de caritate, capelanul militar, numeroşi preoţi şi diaconi, a săvârşit slujba de târnosire şi Sfânta Liturghie la biserica militară, cu hramul Sfânta Treime, din cadrul Garnizoanei Târgovişte.

La eveniment au participat: Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Victor Sanda, prefectul judeţului, oficialităţi judeţene şi locale, senatori și deputați din județul Dâmbovița, reprezentanţi ai instituţiilor descentralizate ale statului, conducerea garnizoanei, ofițeri, subofițeri şi membri ai familiilor lor, dar şi numeroşi credincioşi de la parohiile învecinate unităţii militare.

În cuvântul său de învăţătură, rostit, atât la sosire, cât şi în cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţia Sa a subliniat marea importanţă pe care hramul unei biserici îl are pentru o comunitate de credinţă, dar şi faptul că evenimentul de azi are o puternică încărcătură simbolică. Pe de o parte, este a doua zi după sărbătoarea Cincizecimii, ziua întemeierii, în chip văzut a Bisericii, iar, astăzi, s-a sfinţit o nouă biserică, care slujeşte ca locaş de cult comunităţii de credinţă din garnizoană. Pe de altă parte, Înaltpreasfinţia Sa  a evidenţiat şi strânsa legătură care există între Biserică şi Armată, două  instituţii fundamentale ale naţiunii noastre, care se bucură de maxima încredere a românilor şi care oferă stabilitate, armonie şi speranţă societăţii noastre.

Biserica militară târnosită astăzi a fost ridicată la iniţiativa Înatpreasfinţiei Sale, în ultimii ani, cu sprijinul generos al conducerii Garnizoanei şi al ofiţerilor şi subofiţerilor de aici.

leave a reply