Târgul Meșterilor Populari a ajuns la a XII-a ediție

Târgul Meșterilor Populari, una dintre atracțiile sărbătorii dedicate Zilelor Cetății, a ajuns deja la a XII-a ediție, anul acesta. Târgul a fost deschis oficial vineri, pe 5 septembrie, de primarul municipiului, Ciprian Prisăcaru și de viceprimarul Cristian Stan. Cei doi, însoțiți de directorul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița au vizitat standurile meșterilor, au testat mustul, au gustat gemurile de Topoloveni și au vizitat Tabăra de caricatură.

“Ne bucurăm foarte mult că tradiția merge mai departe în ceea ce privește acest târg al meșterilor populari și, de la an la an, apar meșteri noi, lucruri noi. Am admirat ceea ce au adus meșterii. Îi mulțumesc domnului director Lăscaie pentru colaborarea pe care o avem pe acest proiect și, probabil, și pe proiecte viitoare. Colaborarea instituțională generează proiecte de calitate, evenimente cu care târgoviștenii se pot mândri”, a spus primarul interimar Ciprian Prisăcaru.

La rândul său, viceprimarul Cristian Stan a ținut să-i felicite pe participanți: “Vreau să-i felicit pe toți cei prezenți aici pentru contribuția la păstrarea tradițiilor populare românești. Olăritul, am văzut lucruri pe lemn, pe os, tot ceea ce este expus nu reprezintă altceva decât legătura, liantul pe care prezentul îl are cu tradițiile populare românești. Consider că, fără contribuția lor, prezentul ar fi fost mult mai sărac. Toate aceste meșteșuguri ne introduc în atmosfera anilor trecuți și ne fac să ne dăm seama cum se trăia pe aceste meleaguri.”

La ediția de anul acesta a târgului, sunt prezenți 54 de meșteri populari din mai multe județe.

leave a reply