Târgoviștenii văd IA ca pe un simbol al românilor! Tu ce crezi despre asta?

Cațiva târgovișteni inimoși au decis să sărbătorească Ziua Internațională a Iei cu o zi mai devreme! Prin intermediul unei rețele de socializare au inițiat un flashmob inedit – și-au dat întâlnire în Parcul Mitropoliei din Târgoviște unde, îmbrăcații cu ii sau alte piese vestimentare tradiționale, au reușit să demonstreze că tradiția nu este, în niciun caz, ceva de pierdut și mic. Inițiatorii au vrut să lege această sărbătoare de cea a Sânzienelor, drept pentru care au cules flori diar fetele nemăritate au păstrat câteva flori pentru ca la noapte să le așeze sub pernă pentru ca, așa cum tradiția, să-și viseze ursitul.

Participanții și-au dat întâlnire în parcul Mitropoliei din centrul orașului. Oamenii au stat de vorbă și  s-au plimbat, mândri de hainele pe care le-au purtat. Inițiatorii spun că deși anul acesta numărul participanților a fost mic, spera ca în timp tinerii să redescopere ia ca un simbol național, nu doar ca pe un obiect vestimentar la modă.

Participanții spun că au îmbrăcat iile moștenite de la părinți sau bunici și că sunt obiecte de care îi leagă amintiri plăcute

leave a reply