Târgovişte va avea un muzeu al evoluţiei!

Pandantivul vechi de peste 20.000 de ani, descoperit de câţiva arheologi dâmbovițeni, va fi piesa de bază a Muzeului Evoluîiei Umane, ce se va deschide până la finele acestui an la Târgoviște. Alături de această piesă, printre exponate vor mai putea fi admirate podoabe din perioada paleoitică, arme dar și fosile de ren sau bizon, găsite în decursul anilor de cercetătorii dâmbovițeni în diverse șantiere arheologice.

Complexul Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște deține acum una dintre cele mai importante piese din perioada lui Hommo Sapiens, un pandantiv vechi de peste 20.00 de ani, descoperit de curând într-un șantier arheologic de la Poiana Cireșului de lângă Piatra Neamț. Cercetătorii dâmbovițeni spun că nu mai există decât două alte pandantive din epoca paleolitică, însă acesta este unul special, având în vedere materialul din care este confecţionat, dar şi însemenle pe care le are gravate.

Toate aceste piese, dar şi altele, precum săgeţi din fildeş, podoabe şi arme, cât şi fosile şi vase, vor putea fi admirate în cadrul unu nou muzeu, ce se va deschide la Târgovişte şi care este dedicat evoluţiei omului.

leave a reply