Deși în ultimii 10-15 ani s-au investit sume importante, în Dâmbovița, în rețele de alimentare cu apă sau chiar în cele de canalizare, segmentul de epurare a apelor uzate a fost aproape total ignorat până de curând. Conștientizând impactul pe care această situație îl are asupra mediului, cu efecte dintre cele mai serioase asupra fiecăruia dintre noi, Compania de Apă Târgoviște a inițiat un amplu proiect de modernizare și construcție a unor stații de epurare, cu finanțare din fonduri europene. Proiectul a fost aprobat iar consecințele se văd: în luna aprilie va fi dată în folosință, în municipiul Târgovişte, una dintre cele mai moderne staţii de epurare ape uzate din România.
Investiția va fi inaugurată în luna aprilie și este finanţată din fonduri europene, în proporție de 85%, restul de 15 procente fiind asigurat de Guvern și de către CATD.
Valoarea investiției este de 66, 9 milioane de lei și urmează să deservească o populație de 120.000 sau chiar 180.000 de locutori, în caz de nevoie.
Fapt remarcabil, o parte din costurile operării noii stații de epurare vor putea fi acoperite prin valorificarea biogazului extras din noroiul rezultat în urma procesului tehnologic. Astfel, a fost amenajată o linie de producere a biogazului şi o staţie de generare a energiei electrice, cu o putere instalată de 6 kwh.