Târgoviște. Se lucrează concomitent și în ritm susținut pe toate șantierele deschise pe șoseaua de centură a municipiului.

Ana Maria Popescu 18/02/2020 0
Târgoviște. Se lucrează concomitent și în ritm susținut pe toate șantierele deschise pe șoseaua de centură a municipiului.

Se lucrează intens la proiectul de reabilitare și modernizare a Șoselei de Centură a municipiului Târgoviște! Pentru că vremea călduroasă permite realizarea de lucrări la drumuri și poduri la momentul acesta se lucrează în ritm susținut pe toate cinci loturi ale drumului de centură, iar Executivul Primăriei nu-i scapă nici un moment din ochi pe constructori. Astăzi, primarul Cristian Stan, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu și administratorul public Gabriel Boriga au verificat ritmul lucrărilor pe toate șantierele deschise pe șoseaua de centură și s-au asigurat că nu se pierde vremea, sunt respectate graficele de lucrări și nu se execută lucrări de „mântuială”. Peste 100 de muncitori și 25 de utilaje execută lucrări pe întreg amplasamentul drumului de centură, respectiv se lucrează la reabilitarea pasajului rutier de la Aninoasa, la construcția podului nou din zona Teiș, la reabilitarea pasajului rutier de pe strada Petru Cercel, unde se lucrează la cămășuirea tuturor stâlpilor si riglelor pilelor. De asemenea se lucrează intens la lărgirea la 4 benzi a bulevardului Eroilor, intre podul de la Teiș si pasajul rutier de la Aninoasa; la realizarea apărărilor de mal din zona drumului nou, la reabilitarea străzii Magrini, precum și la construcția stațiilor de pompare de pe strada Petru Cercel și de pe Calea Ialomiței, la profilarea și balastarea drumului nou (strada Cornel Popa) care va face legătura între strada Gimnaziului și strada Mihai Bravu și la reabilitarea sensului giratoriu de la intersecția străzii Petru Cercel cu șoseaua Găești.

„Pe drumul nou lucrările sunt în plină desfășurare, este vorba atât de lucrări la drum, cât și de lucrări la apărarea de mal. Este vorba numai de unul dintre cele cinci loturi care alcătuiesc centura municipiului Târgoviște, se lucrează concomitent pe toate aceste loturi. În acest moment, pe întreg amplasamentul centurii, sunt aproximativ 100 de oameni și 25 de utilaje. Se lucrează în momentul de față la podul de la Aninoasa, acolo săptămâna trecută s-a și turnat șapa de egalizare, acum se lucrează la rosturi și în cel mult 45 de zile, unul din sensuri va fi asfaltat, astfel încât să se poată trece pe sensul celălalt.

De asemenea, se lucrează pe Calea Ialomiței, se lucrează la partea carosabilă pe Petru Cercel, se lucrează la podul de la Teiș, pe Șoseaua Magrini, la pasajul rutier de la Petru Cercel, se lucrează la sensul giratoriu de la intersecția străzilor Petru Cercel – Șoseaua Găești. Este un ritm foarte susținut, în contextul în care, iată, vremea ne ajută, este o lună februarie cu temperaturi bune pentru lucrările la drumuri şi poduri. Se mai lucrează de asemenea la încă două stații de pompare, tot pe proiectul privind centura municipiului Târgoviște… Este vorba despre stația de pompare de pe Calea Ialomiței și stația de pompare de pe strada Petru Cercel, stații de pompare de natură să rezolve problemele care există, spre exemplu, pe Petru Cercel, atunci când în zona Combinatului de Oțeluri Speciale plouă mai mult. Așadar, lucrările la centura municipiului Târgoviște, de această dată sunt în grafic. Am spus de la început că în momentul de față proiectul este unul care prin împărțirea sa în cinci loturi şi cu constructorii pe care îi avem, este unul care va fi finalizat cu succes. De asemenea, în cursul săptămânii viitoare vor avea loc lucrări destul de complexe la pasajul rutier de la Petru Cercel. Știm că este o zonă nevralgică, o zonă care suscită un interes destul de mare și pe bune dreptate. Pe zona respectivă, atât la pasaj, unde continuă lucrările de consolidare a pilonilor și de consolidare a riglelor, astfel încât să se poată începe și montarea grinzilor, și de asemenea, la zona carosabilă, care este destul de afectată, acolo sunt degradări foarte mari, dar le rezolvăm. Se va turna primul strat de asfalt, urmând ca ulterior să se toarne și stratul doi de asfalt”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Leave A Response »