Târgoviște. Piața Revoluției intră în reabilitare și modernizare. A fost semnat contractul de execuție de lucrări

Ana Maria Popescu 15/01/2020 0
Târgoviște. Piața Revoluției intră în reabilitare și modernizare. A fost semnat contractul de execuție de lucrări

Vești bune pentru târgovișteni! Astăzi, 15 ianuarie a.c, administrația municipală a semnat contractul de execuție lucrări pentru un proiect extrem de important, care vizează modernizarea zonei de centrul a municipiului Târgoviște. Este vorba de proiectul care privește reabilitarea și modernizarea Pieței Revoluției, proiect care va schimba din temelii întreaga zonă pietonală care pornește de la Bulevardul Libertății, prin fața fostei cofetării „Casata”, către Primăria Târgoviște, precum și trotuarul din fața blocurilor C, până la sediul ITM Dâmbovița.

Valoarea contractului este de 1.844.560 lei, iar durata de execuție nu va depăși 12 luni. Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, lucrările vor debuta în cursul lunii viitoare.

„Continuăm transformarea orașului nostru! Astfel, chiar astăzi am semnat contractul de execuție de lucrări aferent proiectului „Reabilitare și Modernizare Piața Revoluției, Municipiul Târgoviște”.

În cadrul uneia dintre cele mai spectaculoase investiții de reabilitare implementate vreodată în Târgoviște, se prevede amenajarea unui spațiu pietonal și de petrecere a timpului liber, care va întregi modernizarea zonei centrale a municipiului Târgoviște. În linii mari, vor fi realizate lucrări de desfacere integrala a pavimentului existent și de realizare a unui pavaj nou, diferențiat, în funcție de specificul suprafeței, se va instala mobilier urban modern (bănci cu copertina, rastel pentru biciclete, zona de relaxare pentru grupuri, coșuri de gunoi selectiv, fântâni de băut apa), iluminatul exterior urmând a fi inclusiv încastrat în pavaj.
Totodată, se vor crea generoase spații verzi gazonate, vor fi plantați arbori și se vor realiza amenajări florale.

Vor fi refăcute în plus toate rețelele edilitare aferente pieței, respectiv canalizare pluvială, alimentare cu apă- irigații spații verzi, fântână arteziană, hidranți exteriori, telecomunicații- spot wi-fi, muzică ambientală”, a anunțat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Leave A Response »