Târgoviște. Lucrările la Creșa Nr.14, finalizate în două săptămâni. Va fi una dintre cele mai moderne din municipiu, dă asigurări primarul Cristian Stan.

Ana Maria Popescu 15/09/2020 0
Târgoviște. Lucrările la Creșa Nr.14, finalizate în două săptămâni. Va fi una dintre cele mai moderne din municipiu, dă asigurări primarul Cristian Stan.

La Târgoviște, timpul se măsoară în fapte! Încă o investiție din domeniul educațional se apropie de momentul finalizării. Este vorba de Creșa Nr. 14, din microraionul VI, acolo unde, potrivit primarului Cristian Stan, lucrările de reabilitare, modernizare și extindere vor fi finalizate în cel mult două săptămâni.

Investiția este realizată prin Programul Național de Dezvoltare Locală, are o valoare e 4.578.979 lei, bani din care s-a construit un corp nou de clădire de aproape 1000 de metri pătrați, a fost reabilitată și modernizată clădirea veche a creșei și se vor asigura și toate dotările necesare pentru activitatea unei unități de învățământ antepreșcolar.

Alături de cei doi viceprimari și de administratorul public al municipiului, primarul Cristian Stan a efectuat astăzi o vizită la Creșa Nr. 14  pentru a se asigura că nu se face niciun rabat de la calitate și a declarat că această creșă va fi una dintre cele mai moderne din municipiu.

De asemenea, edilul a anunțat că în luna octombrie vor fi finalizate lucrările și la Școala Nr.8 „Mihai Viteazul”, dar și la Colegiul Național „Constantin Carabella” , iar în luna noiembrie se va pune punct și investiției de la Creșa Nr.13.

„Ne aflăm la Creșa Nr. 14 din municipiul Târgoviște, o investiție a administrației locale târgoviștene care este pe cale de a fi finalizată. 1 octombrie este termenul final la care copiii vor beneficia de una dintre cele mai moderne creșe din municipiul Târgoviște. Este un proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, un proiect în valoare de aproximativ 4,5 milioane de lei. În momentul de față s-a depășit faza finisajelor interioare, practic se montează mobilierul. Extinderea pe care am realizat-o la această unitate de învățământ are aproape 1000 de metri pătrați, suprafața desfășurată, ceea ce înseamnă că, iată, reușim să avem o nouă extindere a capacității creșelor. S-au creat în jur de 80 de locuri și în această creșă. Această unitate de învățământ antepreșcolar nu reprezintă ultima unitate care se finalizează în perioada următoare, în prima săptămână din luna octombrie va fi finalizată și Școala „Mihai Viteazul”, o investiție foarte importantă, iar la 1 noiembrie va fi finalizată și Creșa Nr.13. De asemenea, la începutul lunii octombrie va fi finalizată și investiția de la Colegiul Național „Constantin Carabella”. Iată câteva investiții importante pe ceea ce înseamnă infrastructură educațională într-un moment foarte delicat pentru educație și, mai ales, pentru educația târgovișteană în condițiile în care administrația locală târgovișteană a fost lăsată singură pe ceea ce înseamnă finanțarea cheltuielilor instituțiilor de învățământ, mai ales pe zona de început al anului școlar… 89 de unități administrativ teritoriale în județul Dâmbovița, municipiul Târgoviște este singura unitate administrativ teritorială căreia actualul Guvern nu i-a acordat nici un leu la rectificarea bugetară din data de 10 septembrie. Poate că cei peste 20.000 de copii care învață sau beneficiază de servicii oferite de unitățile de învățământ din Târgoviște nu contează pentru actualul Guvern. Să nu uităm că în municipiul Târgoviște își desfășoară activitatea sau învață aproximativ o treime din populația școlară a județului Dâmbovița. Răspunsul pe care nou îl dăm manipulărilor, minciunilor și atacurilor care există în acest moment în spațiul public, atacuri împotriva echipei de conducere a Primăriei Târgoviște, îl dăm în teren prin asemenea investiții vitale pentru educația târgovișteană, investiții care sunt într-adevăr utile și necesare comunității târgoviștene”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Leave A Response »