Târgoviște. Lucrările de reabilitare și modernizare a Grădiniței Nr.13, finalizate până la începerea anului școlar 2019-2020

Ana Maria Popescu 15/05/2019 0
Târgoviște. Lucrările de reabilitare și modernizare a Grădiniței Nr.13, finalizate până la începerea anului școlar 2019-2020

Avansează lucrările la Grădinița Nr.13 din municipiul Târgoviște! Instituția de învățământ preșcolar nu a beneficiat de lucrări de reabilitare și modernizare în ultimii câțiva zeci de ani, așa că administrația locală a decis în urmă cu ceva timp să demareze un proiect îndrăzneț menit să schimbe unității de învățământ și să îmbunătățească condițiile în care copiii și cadrele didactice își desfășoară activitatea.

Lucrările care vizează proiectul „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale prin reabilitarea, modernizarea şi echiparea Grădiniței cu Program Prelungit Nr.13 din Târgoviște”, se afla se pare în grafic, iar primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, care alături de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a făcut o inspecție pe șantierul de la unitatea de învățământ, este convins că proiectul va fi finalizat înainte de termenul prevăzut în contract. Edilul dă asigurări că noul an școlar îi va găsi pe preșcolarii de la Grădinița Nr.13 în „casă nouă”.

Investiția este realizată cu fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală și are o valoare de 2.924.487,39 lei.

„La Grădinița Nr. 13 administrația locală târgovișteană implementează un proiect de modernizare, reabilitare și dotare a unității de învățământ preșcolar. Suntem la un obiectiv de investiții finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală , este un obiectiv de investiții cu o valoare de aproximativ 2,9 milioane lei. În momentul de față lucrările sunt avansate, practic la etaj mai este de turnat șapa și de pus pardoseala, în rest este finalizat. Este schimbată tâmplăria, este gletuit, sunt făcute circuitele electrice, sunt făcute circuitele termice, practic multe lucruri nu mai sunt de făcut… La parter mai este ceva de lucru, dar în orice caz, până la începutul anului școlar această investiție va fi finalizată, deși termenul este februarie anul viitor. Vrem ca și această investiție, și Grădinița Nr. 15, care este chiar mai avansată ca și stadiu al lucrărilor, să fie finalizată în acest an și poate reușim, încercăm, să terminăm și creșa, acolo avem și extindere. Pe PNDL se lucrează la Grădinița 13, la Grădinița Nr 15, la Creșa Nr. 9, se lucrează la Creșa Nr. 14, la Creșa Nr. 16, la Creșa Nr.13… Sunt lucrări pe care intenționăm să le finalizăm înainte de termenul de execuție”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a felicitat conducerea Primăriei Târgoviște pentru eforturile de modernizare a infrastructurii educaționale din municipiu, dar și pentru modul în care implementează proiectele finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

„La nivelul județului Dâmbovița avem 476 de obiective pe Programul Național de Dezvoltare Locală, 747 milioane de lei, eu spun că este un ajutor pentru fiecare comunitate locală. Cred că și prin ajutorul fondurilor europene, v-a explicat și domnul primar, foarte multe școli sunt reabilitate sau urmează să fie reabilitate și modernizate. Eu vreau să cred că după ce vom termina aceste șantiere, municipiul Târgoviște va avea cele mai moderne unități de învățământ, spun eu, nu numai din regiune, ci și din țară”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea.

Leave A Response »