Târgoviște. În perioada 11-14 iulie, Complexul Turistic de Natație găzduiește Campionatul Național de Înot Cadeți. 390 de sportivi vor înota în bazinul olimpic târgoviștean

Ana Maria Popescu 09/07/2019 0
Târgoviște. În perioada 11-14 iulie, Complexul Turistic de Natație găzduiește Campionatul Național de Înot Cadeți. 390 de sportivi vor înota în bazinul olimpic târgoviștean

Bazinul olimpic din cadrul Complexului Turistic de Natație Târgoviște a devenit se pare în ultimii ani locația preferată pentru organizarea multor competiții naționale de înot. Pentru al treilea an consecutiv, Târgoviștea este gazda Campionatului Național de Înot Cadeți, competiție care va aduce în municipiu toată „spuma” înotului românesc, pe categoria de vârstă 12-14 ani.

Timp de patru zile, între 11 și 14 iulie, cei mai buni cadeți din țară vor înota pentru medaliile și titlurile de campioni naționali la Complexul Turistic de Natație, care are unul dintre cele mai moderne bazine olimpice din țară. Competiția, care va reuni șa Târgoviște 390 de sportive de la 34 de cluburi, va cuprinde opt reuniuni, câte două zilnic, de joi și până duminică, care vor începe la ora 9:30, respectiv la ora 17:00. Evenimentul este organizat de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, având ca parteneri Primăria Municipiului Târgoviște și Complexul Turistic de Natație.

„Avem onoarea de a avea la Târgoviște o invitată de seamă, este vorba de doamna Camelia Potec, care este președinta Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, ultima campioană olimpică a lotului românesc. Suntem onorați că este din nou la Târgoviște, la această bază de natație care începând de joi și până duminică va găzdui Campionatul Național de Cadeți. Este o competiție care este din nou la Târgoviște, cred că este al treilea an când se organizează acest concurs… Sunt 34 de cluburi, foarte mulți participanți și lansez o invitație către iubitorii de sport din Târgoviște și din Dâmbovița să vină să vadă o competiție cu adevărat importantă la Complexul Turistic de Natație” (Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște)

„Eu am spus de fiecare dată, și îmi mențin declarația, că vin cu mare drag aici la Târgoviște… De data aceasta am venit din punct de vedere profesional, în primul rând datorită faptului că de joi până duminică, pentru al treilea an consecutiv, organizăm aici Campionatul Național de Cadeți. Copiii sunt foarte mulțumiți, an de an au fost mulțumiți de condițiile de aici, de condițiile de competiție. Noi chiar anul acesta am pus baremuri de calificare la acest Campionat Național mult mai puternice tocmai pentru că ne dorim foarte mult ca performanțele copiilor, cadeților, să crească. Avem 390 de sportivi care s-au calificat la această ediție a Campionatului Național de Cadeți. Este adevărat că am venit cu două zile mai devreme de începerea Campionatului Național de Cadeți, mi-aș fi dorit să fiu aici pe perioada acestei ediții a Campionatului Național, dar din păcate mâine trebuie să plec la Campionatele Naționale de Seniori din Coreea acolo unde avem un lot de 9 sportivi calificați. Aveți cu ce vă mândri, avem și noi la nivel național cu ce să ne mândrim, pentru că la Târgoviște există o astfel de bază… Încă o dată, noi nu am putea organiza un campionat național fără ajutorul autorităților locale, așa că țin să mulțumesc încă o dată domnului primar pentru sprijinul acordat în organizarea acestui Campionat Național de Cadeți. Mulțumesc și domnului director al Complexului de Natație, care a dat dovadă până acum de foarte mult fairplay, de faptul că dorește să se implice și să ne sprijine… Și din partea noastră sprijinul este foarte mare. Cred în aceiași măsură că fără a avea o echipă, fără a ne sprijini unii pe ceilalți nu vor reuși să realizăm aproape nimic, fie că vorbim de pregătire, de organizare, de competiții sau de campioni. Noua generație are nevoie de noi să lucrăm ca echipă” (Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern)

„Mulțumesc în mod deosebit campioanei noastre olimpice, doamnei Camelia Potec, pentru prezența aici, alături de noi, la Târgoviște. Vreau să-i mulțumesc pentru faptul că ne dă importanță și pentru faptul că în calendarul competițiilor oficiale a Federației a luat în considerare și Târgoviștea. Eu știu că avem o mică problemă în ceea ce privește locurile de cazare, însă sunt convins că și acest aspect se va rezolva în curând la nivelul municipiului Târgoviște. Avem o infrastructură sportivă la cele mai bune standarde și acest lucru cred eu că ne îndreptățește să sperăm să aducem cât mai multe competiții oficiale la bazinul olimpic de la Târgoviște. Nu vreau să folosesc cuvinte prea mari, dar sunt puțini primari care dau ajutor atât de complet sportului, și de mase și de performanță, și eu cred că și din acest punct de vedere Târgoviștea trebuie să fie mulțumită…” (Ciprian Prisăcaru, managerul Complexului Turistic de Natație Târgoviște)

Leave A Response »