Târgoviște. Grădinița Nr. 13, reabilitată, modernizată și redată spre folosință cadrelor didactice și celor 280 de copii înscriși la unitatea de învățământ

Ana Maria Popescu 16/01/2020 0
Târgoviște. Grădinița Nr. 13, reabilitată, modernizată și redată spre folosință cadrelor didactice și celor 280 de copii înscriși la unitatea de învățământ

Pentru actuala echipă de conducere a municipiului Târgoviște educația reprezintă o prioritate, iar dovada acestui lucru sunt numeroasele investiții în reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ. Executivul Primăriei Târgoviște a inaugurat astăzi, în mod oficial, o nouă unitatea de învățământ care a fost reabilitată și modernizată prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Este vorba de Grădinița Nr. 13 din microraionul VI al municipiului, unitate care de 45 de ani nu mai beneficiase de lucrări importante de reabilitare.

Investiția are o valoare de 2,7 milioane lei, sumă cu care s-a schimbat radical imaginea instituției, dar și condițiile pentru cei 280 de copii și pentru cadrele didactice care își desfășoară zilnic activitatea în cadrul grădiniței. În afară de modernizarea și dotarea claselor de studiu, dotarea bucătăriei și realizarea unui loc de joacă modern în curtea grădiniței, în cadrul investiției s-a mai realizat izolarea termică integrală a imobilului și înlocuirea tâmplăriei existente, înlocuirea acoperișului, montarea unui sistem nou de captare și scurgere a apelor pluviale și a sistemului parazăpada pe toate apele învelitoarei, refacerea trotuarului de protecție perimetral, refacerea finisajelor interioare, înlocuirea pardoselilor existente cu plăci ceramice antiderapante și parchet stratificat de trafic intens (în sălile de clasă), placarea zonei de subsol cu plăci ceramice antiderapante, placarea platformelor exterioare cu plăci ceramice antiderapante de exterior, montarea scării exterioare de evacuare și închiderea golurilor aflate la o distanță mai mică de 3 m de această cu zidărie din cărămidă de sticlă, înființarea unui grup sanitar pentru persoane cu dizabilități, executarea de platforme din beton cu rampă pentru persoane cu dizabilități la cele două accese principale în clădire, modernizarea instalației de încălzire, înlocuirea corpurilor de iluminat cu unele LED, montarea unui sistem cu panouri fotovoltaice în vederea utilizării resurselor regenerabile, modernizarea instalației de apă caldă prin montarea de panouri solare.

„La Grădinița Nr.13 din municipiul Târgoviște administrația locală a implementat un proiect de reabilitare, modernizare și dotare prin Programul National de Dezvoltare Locală. Le mulțumesc tuturor celor care fac parte din personalul acestei unități pentru răbdare, am colaborat bine și cred că rezultatul este unul benefic atât pentru cadrele didactice cât mai ales pentru copii și părinți. Investiția a fost finalizată în avans față de termenul inițial prevăzut în contract. Diferența este una majoră, între felul în care arăta acest spațiu înainte și ce există în acest moment. Acestea sunt primele, singurele intervenții majore care s-au efectuat de când clădirea a fost construită. Dincolo de alte discuții, cele mai importante sunt faptele, cel mai important este ce rămâne în urma noastră și cum reușim să ne punem amprenta pe dezvoltarea acestui oraș”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

„Este un moment deosebit de important pentru preșcolarii acestei unități, pentru personal, pentru părinți. La 45 de ani de la înființare grădinița a fost reabilitată si modernizată oferind condiții de studiu și siguranță deosebite. Copiii vor beneficia de un mediu educațional atractiv și sigur, de mobilier modern, de spațiu curat și generos. Toate compartimentele acestei unități au fost dotate cu echipamente moderne: sălile de clasă, blocul alimentar, spălătoria, cabinetul medical, spațiile de joacă. Mulțumim administrației locale, domnului primar, care face o prioritate din educație, echipei dumnealui, constructorului, părinților pentru înțelegere”, a declarat directorul Grădiniței Nr. 13, Maria Grigore.

Leave A Response »