Târgoviște. Au debutat lucrările de reabilitare, modernizare, extindere și dotare la cea mai mare grădiniță din municipiu și județ, Grădinița Nr.8 „Rază de soare”

Ana Maria Popescu 14/08/2019 0
Târgoviște. Au debutat lucrările de reabilitare, modernizare, extindere și dotare la cea mai mare grădiniță din municipiu și județ, Grădinița Nr.8 „Rază de soare”

Au debutat lucrările la una dintre cele mai importante investiții din domeniul infrastructurii educaționale a municipiului Târgoviște. Este vorba de Grădinița Nr.8 „Rază de soare”, din microraionul IX al municipiului, cea mai mare grădiniță din județul Dâmbovița, care începând din această săptămână a intrat într-un amplu proces de reabilitare, modernizare, extindere și dotare.

Investiția este finanțată din fonduri europene și are o valoare totala de 12.736.052,70 lei, bani din care se va reabilita integral cele doua imobile existente și se va construi de asemenea și o sală multifuncțională unde să se poată desfășura activitățile de educație fizică și să se organizeze, ocazional, serbările copiilor. Potrivit primarului municipiului Târgoviște, Cristian Stan, va fi de asemenea amenajat și un loc de joaca modern, se va reface spațiul verde și vor fi asigurate toate dotările necesare funcționării unității de învățământ preșcolar.

La acest proiect se va lucra pe etape pentru a nu fi nevoie de o relocare a preșcolarilor la alte unități de învățământ pe perioada implementării proiectului.

„Grădinița Nr. 8 „Rază de Soare” din municipiul Târgoviște este al treilea proiect european de reabilitare a unei unități de învățământ din Târgoviște. Iată că după Școala Nr. 8 „Mihai Viteazul” și după Școala Nr.13 „Matei Basarab” debutează lucrările și la Grădinița Nr. 8. Este vorba de cea mai mare grădiniță din județul Dâmbovița și una dintre cele mai mari din România. Aici se implementează un proiect în valoare de peste 12 milioane de lei. Este vorba de un proiect care vizează reabilitarea integrală a celor două corpuri de clădire, inclusiv la nivel de structură și de asemenea implică și construirea unui nou corp de clădire de peste 400 mp, ca și suprafață desfășurată. De altfel, dacă este să ne gândim la suprafața integrală desfășurată a acestei grădinițe observăm că avem o suprafață de aproximativ 4000 mp ceea ce reprezintă un spațiu educațional foarte generos. Intervențiile la grădiniță nu vizează numai reabilitările, ci și extindere, schimbarea acoperișului… De asemenea este o componentă importantă și pe zona de dotări, loc de joacă. Nu va mai exista niciun fel de legătură între modul în care se prezintă acum Grădinița „Rază de Soare” și ceea ce va rezulta în urma implementării acestui proiect. Trebuie să spunem că la acest moment se lucrează pe acest corp, pe corpul numărul 2 și la extindere. Corpul 1 se va utiliza în continuare pentru a nu exista o relocare a copiilor de la această grădiniță. Eu sper ca lucrările să se termine mult mai repede decât termenul stabilit de proiectant. Termenul este de 39 de luni, dar în orice caz va rezulta o unitate de învățământ de excepție, așa cum sunt și celelalte proiecte pe care le avem în implementare”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

 

Leave A Response »