Târgoviște. Administrația locală a finalizat licitația de achiziție a autobuzelor ecologice. De anul viitor, 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid vor circula pe străzile municipiului

Ana Maria Popescu 16/07/2019 0
Târgoviște. Administrația locală a finalizat licitația de achiziție a autobuzelor ecologice. De anul viitor, 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid vor circula pe străzile municipiului

Zi importantă pentru municipiul Târgoviște! Administrația locală târgovișteană a finalizat licitația de achiziție a 28 de autobuze hibrid care vor fi folosite pentru transportul public local din municipiul Târgoviște. Vestea bună a fost dată de primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, în ședința extraordinară de Consiliu Local Municipal, ocazie cu care a felicitat colegii din aparatul propriu care au reușit să ducă această misiune cu succes la capăt, dar și consilierii locali care au fost de acord în cele din urmă cu implementarea proiectului privind îmbunătățirea transportului public urban, un proiect de anvergură care prevede printre altele achiziționarea de autobuze ecologice, reabilitarea de străzi, construirea unui depou, realizarea de stații electrice de încărcare.

Modelul Mercedes-Benz Citaro Hybrid, votat autobuzul anului 2019, este vehiculul care, începând de anul viitor, va oferi târgoviștenilor și nu numai condiții excelente de transport.

Autobuzele Mercedes-Benz Citaro Hybrid vor beneficia de sisteme de încălzire, ventilație și condiționare a aerului, capacitate de transport de 105 locuri (29 pe scaune, 76 in picioare), din care 4 locuri vor fi rezervate pentru persoanele cu nevoi speciale, bătrâni, invalizi, femei cu copii în brațe; rampă care va facilita accesul persoanelor ce se deplasează cu cărucior rulant sau cu cărucior pentru copii; indicator interior vizual cu tehnologie LED; sistem integrat de gestiune și diagnosticare electronică si sisteme de informare audio-video a călătorilor; indicatoare de traseu cu tehnologie LED, (1 frontal, 1 lateral montat pe partea dreaptă, 1 spate), indicator interior vizual cu tehnologie LED; unitate audio pentru anunțuri vocale ce va transmite semnalul audio stației de amplificare; sistem de informare interior; sistem de numărare a călătorilor (cu senzori inteligenți 3D); sistem de supraveghere video la interior și la exterior. Sistemul va cuprinde un număr de minim 7 camere digitale color, cu înregistrare audio, de înaltă rezoluție, cu carcasă antivandalism; echipament de ticketing compatibil, integrat în sistemul de ticketing al utilizatorului.

Semnarea efectivă a contractului de furnizare dintre Primăria Târgoviște și Mercedes–Benz România se va realiza după semnarea contractului de finanțare în cadrul proiectului „Îmbunătățirea transportului public urban prin achiziționarea de vehicule ecologice, construirea infrastructurii necesare transportului, modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transport public în Municipiul Târgoviște”. Proiectul a depășit etapa de verificare a conformității administrative și eligibilității, intrând în faza de evaluare tehnică și financiară.

„Este o zi importantă pentru municipiul Târgoviște! Pot să spun acum, cu certitudine, că a fost finalizată licitația de achiziție a autobuzelor care începând de anul viitor vor face din transportul public local târgoviștean unul dintre cele mai moderne din România. Câștigătorul licitației este Mercedes-Benz, autobuzele vor fi tip Mercedes-Benz Citaro Hibrid, autobuzul internațional al anului 2019. Este o veste foarte bună, cred că demult nu a mai avut orașul nostru o asemenea oportunitate. Licitația a fost realizată cu clauză suspensivă, la acest moment proiectul privind îmbunătățirea transportului public urban a trecut de faza eligibilității, este în faza de evaluare și sper ca foarte curând să reușim să semnăm contractul de finanțare și imediat să semnăm contractul furnizare. Cu siguranță, anul viitor municipiul Târgoviște va avea implementată cel puțin această primă etapă de modernizare a transportului public. Pot să spun că este printre puținele licitații la care pot să spun că am avut și noi puțină șansă, că n-am avut competitori a căror capacitate de furnizare și așa mai departe să poată fi pusă la îndoială.

Vreau să-i felicit pe colegii din aparatul propriu pentru modul în care au dus la îndeplinire această misiune foarte importantă… Avem încă foarte multe lucruri de făcut, dar eu cred că suntem pe drumul cel bun. De asemenea, felicit consilierii locali pentru faptul că au fost de acord, chiar dacă cu anumite discuții, cu această investiție. Cred că în momentul de față ne putem da seama ce ar fi însemnat neaprobarea investiției în Consiliul Local al municipiului Târgoviște”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Leave A Response »