Târgoviște. 1000 de aparate de iluminat bazate pe tehnologia LED montate până acum pe străzile din municipiu în baza proiectului european de modernizare a iluminatului public derulat cu fonduri europene

Ana Maria Popescu 07/04/2021 0
Târgoviște. 1000 de aparate de iluminat bazate pe tehnologia LED montate până acum pe străzile din municipiu în baza proiectului european de modernizare a iluminatului public derulat cu fonduri europene

1000 de aparate de iluminat noi montate în municipiului Târgoviște în cadrul proiectului de modernizare a sistemului de iluminat public derulat de municipalitate din fonduri europene.

Potrivit primarului municipiului Târgoviște, Cristian Stan, până la finalul proiectului vor fi montate pe străzile orașului 3137 de aparate de iluminat bazate pe tehnologia LED, vor fi implementate mai multe sisteme cu panouri fotovoltaice pentru trecerile de pieton, care vor funcționa și pe baza senzorilor de mișcare.

Proiectul este unul amplu, iar prin implementarea lui se va produce o scădere a valorii facturii la energia electrică aferentă iluminatului public de aproximativ 60%.

Valoarea totală a investiției este de aproximativ 22.000.000 lei.

„Continuă proiectul de modernizare, pe fonduri europene, a sistemului de iluminat public din municipiul Târgoviște, în acest moment fiind deja montate aproximativ 1000 de aparate de iluminat noi!

Prin această investiție, se realizează reabilitarea și modernizarea sistemului de iluminat public stradal prin:

– montarea a 3137 de aparate de iluminat bazate pe tehnologia LED;

– implementarea unor sisteme de alimentare cu panouri fotovoltaice pentru trecerile de pietoni, care vor funcționa și pe baza senzorilor de mișcare; aceștia vor comanda creșterea fluxului luminos al aparatelor în momentul în care persoane se angajează în traversarea trecerii de pietoni;

– dezvoltarea unui sistem de management prin telegestiune, care va asigura urmărirea de la distanță a iluminatului (prin dispecerat) și va permite controlul unitar al sistemului de iluminat, precum și controlul individual sau în grup al punctelor luminoase;

– sistematizarea iluminatului în funcție de puteri și tipuri de aparate;

– suplimentarea rețelei de iluminat public, acolo unde este cazul.

Prin implementarea proiectului se va produce o scădere a valorii facturii la energia electrică aferentă iluminatului public de aproximativ 60%, costurile de întreținere a rețelei fiind de asemenea mult mai reduse.

Durata de execuție este de cel mult 12 luni, iar valoarea totală a investiției este de aproximativ 22.000.000 lei”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

 

Leave A Response »