Sute de polițiști și jandarmi, acțiuni la Târgoviște, Moreni, Pucioasa, Fieni, I.L. Caragiale și Moroeni pentru verificarea respectării prevederilor Ordonanțelor militare. Și pe 1 Mai străzile vor fi împânzite de efective ale Poliției

Acțiune cu efective mărite, desfășurată, astăzi, 30 aprilie, pe raza municipiilor Târgoviște și Moreni, orașelor Pucioasa și Fieni și comunelor I.L. Caragiale și Moroeni.

Peste 180 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, sprijiniți de jandarmi, au acționat, sub coordonarea Inspectoratului General al Politiei Romane, pentru verificarea modului de respectare a Ordonanțelor Militare și a celorlalte prevederi legale, cat și pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului coronavirus.

Astfel, în cadrul activităților desfășurate, polițiștii au legitimat 970 de persoane și au controlat 585 de autovehicule.

Pentru neregulile descoperite, au fost aplicate 138 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 153.000 de lei. Cele mai multe sancțiuni, 65, au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/2020 privind măsuri de prevenire a răspândiriiCOVID-19.

Alte 51 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.UG. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 12 pentru încălcarea prevederilor  Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și a liniștii publice și 5 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări servicii.

Totodată, polițiștii au constatat doua infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, au reținut 5 permise de conducere, 5 certificate de înmatriculare și au dispus suspendarea dreptului de utilizare în cazul unui vehicul.

De asemenea, în această perioadă, polițiștii vor continua sa fie în teren, la datorie, acționând pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

 

leave a reply