Senatorul Titus Corlățean, discuții privind cooperarea bilaterală, dar și provocările de securitate din bazinul lărgit al Mării Negre, cu deputatul Ahmet Yldiz, fost ministru adjunct al Afacerilor Externe al Republicii Turcia și membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

Președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, Titus Corlățean, a avut o întrevedere joi, 7 iulie a.c., cu deputatul Ahmet Yldiz, fost ministru adjunct al Afacerilor Externe al Republicii Turcia și membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.
Întrevederea a avut loc în marja participării parlamentarului turc la cea de-a 22-a ediţie a formatului ,,Parliamentary Intelligence-Security Forum”, organizat la București, în perioada 6-8 iulie a.c.
În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au abordat o serie de teme prioritare privind cooperarea bilaterală, din perspectiva parteneriatului strategic româno-turc, inclusiv în plan parlamentar și au făcut o analiză a provocărilor de securitate din bazinul lărgit al Mării Negre.
Totodată, au făcut o evaluare a deciziilor importante adoptate la recentul Summit NATO de la Madrid.
În calitate de membri APCE, cei doi demnitari au discutat și despre prioritățile politice aflate pe agenda Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, inclusiv în perspectiva organizării celui de-al IV-lea Summit al Consiliului Europei.
Cei doi oficiali au convenit să promoveze în perioada următoare organizarea unei reuniuni bilaterale între comisiile pentru politică externă a Senatului României și respectiv a Parlamentului Republicii Turcia.

leave a reply