Senatorul PSD Titus Corlățean asigură cadrele didactice din Dâmbovița: banii din hotărârile judecătorești vor fi virați până la Paști.

Ana Maria Popescu 15/04/2019 0
Senatorul PSD Titus Corlățean asigură cadrele didactice din Dâmbovița: banii din hotărârile judecătorești vor fi virați până la Paști.

Cadrele didactice care mai au de recuperat bani în urma hotărârilor judecătorești își vor primi sumele restante înainte de Sărbătorile Pascale.

Potrivit senatorului PSD de Dâmbovița, Titus Corlățean, banii au fost deja alocați și au fost virate și fondurile necesare efectuării plăților restante prevăzute de hotărârile judecătorești, precum și a celor scadente în 2019, astfel încât până la sărbătorile de Paști cadrele didactice din învățământul preuniversitar și universitar să beneficieze de sumele ce li se cuvin.

Totalul acestor sume se ridică la valoarea de 88 milioane de lei și reprezintă punerea în executare a sentințelor judecătorești, reprezentând diferențe salariale, 5 milioane de lei pentru achitarea dobânzilor legale generate de sentințele judecătorești și 272 milioane de lei pentru punerea în aplicare a Legii nr. 85/2016 privind plata diferențelor salariale cuvenite personalului didactic din învățământul de stat pentru perioada octombrie 2008 – 13 mai 2011.

,,La sfârșitul săptămânii trecute, la nivelul Guvernului României, s-a luat o decizie corectă și necesară de reparație ca urmare a senzaționalei guvernări Băsescu- Boc, când s-au tăiat salariile și s-a încercat și tăierea pensiilor. Între altele, sindicatele din învățământ au dat în judecată Guvernul României, au câștigat și a existat o eșalonare în timp a unor sume consistente. Nu mai vorbesc de veniturile celor din magistratură, nu mai vorbesc de veniturile altor categorii sociale… Deci a existat o eșalonare, pe mai mulți ani, a plății acestor sume obținute în instanță datorită unei  încălcări a legii pe care Guvernul Băsescu- Boc a realizat-o. Această decizie de a achita integral plățile dispuse de instanță pentru dascălii români s-a realizat la sfârșitul săptămânii trecute și se va finaliza la începutul acestei săptămâni, deci  înainte de Sărbătorile de Paști. Deci pe de o parte s-au plătit integral sumele pe care le-au câștigat cadrele didactice în instanță și pe de altă parte s-au plătit sumele scadente pentru 2019. Este vorba de 710 milioane de lei care au fost transferați de la buget la Ministerul Educației, pentru a se face plata integrală a sumelor restante aferente hotărârilor judecătorești, cât și pentru sumele scadente în 2019. De asemenea, alte sume considerabile au fost alocate universităților de stat pentru plata până la 25 aprilie a restanțelor, respectiv 88 de milioane de lei pentru punerea în executare a sentințelor judecătorești, reprezentând diferențe salariale, 5 milioane de lei pentru achitarea dobânzilor legale generate de sentințele judecătorești, 272 milioane de lei pentru punerea în aplicare a Legii 85/2016 privind plata diferențelor salariale cuvenite personalului didactic din învățământul de stat pentru perioada octombrie 2008- 13 mai 2011. Practic închidem un capitol dureros pentru cadrele didactice rezultat dintr-o guvernare independentă de dreapta în România”, a declarat senatorul Titus Corlățean în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul PSD Dâmbovița.

 

Leave A Response »