Senatorul PSD de Dâmbovița, Titus Corlățean, vicepreședinte al Senatului, întâlnire importantă cu demnitari vietnamezi

Ana Maria Popescu 10/09/2019 0
Senatorul PSD de Dâmbovița, Titus Corlățean, vicepreședinte al Senatului, întâlnire importantă cu demnitari vietnamezi

Senatorul PSD de Dâmbovița, Titus Corlățean, vicepreședinte al Senatului, a avut recent o întrevedere cu delegația Comisiei pentru politică externă din cadrul Adunării Naționale a Republicii Socialiste Vietnam, condusă de Nguyen Van Giau, președintele forului, ocazie cu care și-a exprimat aprecierea pentru dinamismul dialogului politic din ultimii ani.

„În cadrul dialogului, domnul senator Titus Corlățean și-a exprimat aprecierea pentru dinamismul dialogului politic din ultimii ani, amintind, în context, vizita în România, din aprilie 2019, a premierului Nguyen Xuan Phuc, care a reprezentat un moment istoric pentru relațiile bilaterale”, se arată într-un comunicat al Senatului României.

Vicepreședintele Senatului a evidențiat interesul părții române pentru consolidarea colaborării în plan economic și pentru dezvoltarea schimburilor comerciale între cele două state, subliniind faptul că acestea nu reflectă potențialul existent.

„Totodată, a exprimat speranța că organizarea sesiunii a XVI-a a Comisiei mixte româno-vietnameze de cooperare economică (București, 3-4 octombrie 2019) va fi un succes și va contribui la identificarea complementarităților dintre economiile celor două state și a modalităților de valorificare a cadrului juridic UE- Vietnam în domeniul comerțului și al investițiilor, în vederea amplificării schimburilor comerciale bilaterale”, se arată în același comunicat.

Senatorul Titus Corlățean a menționat de asemenea că România a reușit menținerea cu prioritate pe agenda UE a semnării Acordului de Liber Schimb (ALS) și a Acordului privind Protecția Investițiilor (API) UE- Vietnam, concretizată la 30 iunie 2019, pe durata președinției române a Consiliului Uniunii Europene.

Totodată, Titus Corlățean a declarat că România va continua să susțină ratificarea rapidă a ALS de către Parlamentul European și că, la nivelul instituțiilor responsabile din țara noastră, se depun toate eforturile pentru ratificarea API într-un timp cât mai scurt.

Potrivit comunicatului Senatului României, cele două părți au abordat în cadrul discuțiilor și oportunitățile de cooperare în cadrul organismelor internaționale din care fac parte.

La întâlnire a fost prezent și ambasadorul R.S. Vietnam în România, Dang Tran Phong, precum și președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Vietnam, deputatul Lucian-Eduard Simion, dar și fostul ambasador al României în Republica Socialistă Vietnam, Valeriu Arteni.

 

Leave A Response »