Senatorul PRO România, candidat la președinția Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu: propuneri inedite pe zona industrială, economică și de turism a județului

Ana Maria Popescu 16/09/2020 0
Senatorul PRO România, candidat la președinția Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu: propuneri inedite pe zona industrială, economică și de turism a județului

Producția și economia locală, factori esențiali de dezvoltare a comunităților și de creare de locuri de muncă în Dâmbovița!

În acest sens, candidatul PRO România la funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu, propune înființarea unui parc industrial și la Târgoviște.

În perspectivă, pentru crearea acestuia, parlamentarul avansează ideea unei asocieri între primăria municipiului reședință de județ și Consiliul Județean, cu cooptarea Primăriei Ulmi, localitatea proximă Târgoviștei, pe care se află cele mai multe terenuri identificate de senatorul Adrian Țuțuianu ca posibile locații pentru acest proiect al unui parc industrial.

Practic, propunerea candidatului PRO România la președinția CJD presupune ca, după achiziționarea terenurilor prin expropriere sau vânzare-cumpărare, Consiliul Județean să realizeze infrastructura: drumuri, rețele de apă-canal, gaze, energie electrică etc.

Tot pe zona industrială, senatorul Adrian Țuțuianu mai propune: dezvoltarea intensă a parcurilor industriale de la Moreni și Priboiu și construcția unor hale noi, cu lobby pentru atragerea de noi investitori și, de asemenea, dezvoltarea industrială a localităților cu potențial economic: Potlogi, Tărtășești, Petrești, Crevedia, Voinești, Băleni și Moroeni.

Senatorul PRO România are și o propunere unică și inedită în vederea rezolvării în mare măsură a principalei probleme a fermierilor din județ: lipsa pieței de desfacere.

„Eu vin cu un concept unic în România, intitulat Mall rural. Propun realizarea a trei astfel de mall-uri în zonele Voinești, Băleni și Titu. Conceptul înseamnă crearea unor unități de producție în industria alimentară, zone de vânzare produse agricole, animale, mașini agricole, utilaje, îngrășăminte, depozite pentru produse agricole, restaurante, cabinete veterinare și alte facilități. Toate acestea pot fi realizate printr-un parteneriat public –  privat”, a explicat Adrian Țuțuianu.

Iar pe partea turistică, o adevărată comoară pentru județ, senatorul continuă să susțină dezvoltarea Stațiunii turistice Peștera-Padina, pe care o dorește o zonă dezvoltată în special pe partea de infrastructură și cazare: „Este nevoie să ducem acolo mașini de stins incendiile, să asigurăm asistență medicală și de urgență. Este nevoie să rezolvăm problema apei potabile, a canalizării, a stației de epurare și să găsim investitori interesați să dezvolte locații turistice, pensiuni, restaurante, centre de închirieri, un SPA. În următorii 10 ani, Padina-Peștera vrem să devină o stațiune cu cel puțin patru mii de locuri de cazare și care să genereze peste patru mii de locuri de muncă”, a explicat senatorul, candidat al PRO România la președinția Consiliului Județean Dâmbovița.

Material realizat la comanda Pro România Dâmbovița
Cod unic mandatar financiar: 21200010

 

 

Leave A Response »