Senatorul Adrian Țuțuianu, reacție dură după demersul în instanță al lui Liviu Dragnea prin care cere anularea alegerilor de la ultimul Congres PSD

Ana Maria Popescu 09/08/2019 0
Senatorul Adrian Țuțuianu, reacție dură după demersul în instanță al lui Liviu Dragnea prin care cere anularea alegerilor de la ultimul Congres PSD

Responsabil de declinul PSD la ultima competiție electorală și nu numai, Liviu Dragnea continuă să facă probleme partidului chiar și din spatele gratiilor. Probabil iritat de faptul că după momentul arestării colegii de partid l-au dat uitării, nimeni nu a mai ținut cont de indicațiile sale, fostul lider al Partidului Social Democrat nu vrea „să ia mâna de pe partid” nici din închisoare și a depus în instanță o cerere de intervenție pentru anularea alegerii Vioricăi Dăncilă și a lui Mihai Fifor în funcțiile președinte, respectiv secretar general al Partidului Social Democrat. Liviu Dragnea invocă ilegalitatea și nestatuaritate alegerii celor doi, datorită faptului că alegerea s-a făcut de către delegații la Congresul PSD din 29 iunie în baza modificărilor de Statut votate tot în acel Congres, dar care nu au fost înscrise la Tribunalul București.

La aflarea acestei „vești”, senatorul Pro România, Adrian Țuțuianu, exclus din PSD de Liviu Dragnea, a avut o reacție dură vizavi de acțiunea fostului lider al Partidului Social Democrat.

„Știrea, pe scurt, este aceasta: Fostul lider PSD Liviu Dragnea a depus în instanță o cerere de intervenție pentru anularea alegerii Vioricăi Dăncilă și a lui Mihai Fifor la Congresul PSD în funcțiile de președinte, respectiv secretar general PSD.

Primul comentariu: Nu știu cât de întemeiată este cererea, dar, dintr-o dată, constat că Liviu Dragnea și-a adus aminte de Statutul partidului. Mi-ar fi plăcut să-i fie la îndemână și atunci când a coordonat direct execuțiile politice ale celor mai vocali contestatari interni: Ponta, Zgonea, Grindeanu, Țuțuianu, Neacșu…

Pentru cei care mai aveau îndoieli sau motive de duioșie față de Liviu Dragnea, eu cred că astăzi s-au lămurit că, pentru el, Partidul Social Democrat n-a fost niciodată decât un vehicul pentru exercitarea puterii personale. Nu i-a păsat niciodată de nimeni din partid.

După ce a dus partidul într-o situație imposibilă (prin politicile promovate, prin oamenii promovați), Liviu Dragnea continuă și astăzi, de acolo de unde este, opera de distrugere a celui mai mare partid politic din România (și, de fapt, a Stângii românești). Măcar astăzi, locotenenții lui, care erau precum hienele asupra celor care-l contestau pe stăpân, vor pricepe că n-au fost decât unelte în mâinile lui. Sunt părtași cu toții la opera de distrugere a PSD și poate că aceasta va fi o temă de meditație pentru întreaga clasă politică din România”, a subliniat senatorul Pro România, Adrian Țuțuianu.

 

Leave A Response »