Senatorul Adrian Țuțuianu, despre opțiunile partidului la prezidențiale:„Pro România trebuie să stea pe propriile picioare, să desemneze un candidat propriu într-un termen cât mai scurt”

Ana Maria Popescu 16/07/2019 0
Senatorul Adrian Țuțuianu, despre opțiunile partidului la prezidențiale:„Pro România trebuie să stea pe propriile picioare, să desemneze un candidat propriu într-un  termen cât mai scurt”

După ce PSD și ALDE au anunțat că vor avea proprii candidați la alegerile prezidențiale, senatorul Pro România, Adrian Țuțuianu, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că în condițiile actuale și Pro România va avea propriul candidat la alegerile din toamnă.

Pro România avea în plan să anunțe candidatul care va intra în cursa către Cotroceni undeva în luna septembrie, însă potrivit senatorului Adrian Țuțuianu, dată fiind evoluția politică din ultima perioadă, termenul va trebui devansat, iar candidatul formațiunii politice va fi unul puternic, care va obține un scor bun la alegerile din toamnă și va revalida partidul în ochii electoratului.

Senatorul Adrian Țuțuianu a declarat că prima variantă de prezidențiabil ar fi Sorin Câmpeanu, dar în cărți se află de asemenea Corina Crețu. De asemenea, în nume personal, senatorul a mărturisit că ar susține-o și pe Gabriela Firea în cursa către Cotroceni, dacă aceasta ar candida din postura de candidat independent.

„Ideea unei alianţe Pro România-PSD-ALDE a fost lansată de Victor Ponta, care a spus că, pentru sănătatea vieţii politice din România, o asemenea alianţă ar putea să ducă un candidat în turul doi. Uitaţi-vă cât de gravă e situaţia social-democraţiei româneşti. Nu îşi pune problema să câştige prezidenţialele, ci să ducă un candidat în turul doi. Aici au dus Liviu Dragnea, Rovana Plumb, Codrin Ştefănescu PSD. Ce s-a întâmplat, însă, ieri (luni n.r.), ne arată că o asemenea alianţă nu este posibilă.

PSD a decis că merge cu un candidat propriu şi apoi vorbeşte cu Pro România sau cu ALDE, cei de la ALDE au spus că soluţia este Călin Popescu Tăriceanu. Ca urmare, ceea trebuie să facă Pro România este să stea pe propriile picioare, să desemnăm un candidat propriu într-un termen cât mai scurt. Noi ne propusesem luna septembrie, dar evoluţiile sunt foarte rapide şi probabil va trebui să decidem ceva mai devreme şi să ne propunem să facem un scor care să ne revalideze în ochii electoratului roman.

Cine va fi candidatul nostru?! Prima opţiune discutată în partid a fost Sorin Câmpeanu, a fost avansată şi opţiunea Corina Creţu, iar eu în nume personal, deci nu am avut o consultare cu partidul, am spus că susţinerea doamnei Firea candidat independent, pentru că statutul de primar nu-i permite să fie membru al Pro România, ar putea fi o soluţie care să ne ducă în turul doi”, a declarat senatorul Adrian Țuțuianu, vicepreședinte Pro România.

Leave A Response »