Senator PSD Titus Corlățean: „Toate amendamentele legate de județ și de municipalitate au fost respinse de parlamentarii de la PNL și USR din Dâmbovița. au votat împotriva intereselor cetățenilor din acest județ. Cinismul guvernanților și disprețul pentru cetățeni a atins cote de neimaginat …”

Ana Maria Popescu 26/02/2021 0
Senator PSD Titus Corlățean: „Toate amendamentele legate de județ și de municipalitate au fost respinse de parlamentarii de la PNL și USR din Dâmbovița. au votat împotriva intereselor cetățenilor din acest județ. Cinismul guvernanților și disprețul pentru cetățeni a atins cote de neimaginat …”

Cinismul guvernanților, al parlamentarilor Puterii și disprețul acestora pentru cetățeni au atins cote de neimaginat, iar acest lucru se vede foarte clar în alocările din Legea de stat, susține senatorul PSD de Dâmbovița, Titus Corlățean, revoltat de faptul că membrii actualului Guvern liberal-neomarxist nu-i pasă nici de copiii României, cărora nu vor să le mărească alocațiile conform legii, nici de bătrâni, nici de Sănătate, nici de creșterea natalității, nu-i pasă de niciuna dintre categoriile sociale, dar nici de economie, ci este interesat doar de lucrurile care le umple lor buzunare.

Potrivit senatorul social democrat, nici parlamentarii PNL și USR de Dâmbovița nu se lasă mai prejos de „linia de partid”, aceștia votând împotriva tuturor amendamentelor care privesc județul Dâmbovița.

„Noi, parlamentarii PSD, am promovat amendamente și vom continua să le promovăm, ne vom bate până la capăt și în plenul reunit și în cele două Camere… PSD a promovat un pachet prioritar de amendamente care să permită ameliorarea proiectul de buget, așa cum a fost el realizat de acest Guvern. De ce am făcut acest lucru? Pe de-o parte pentru gestiunea foarte proastă guvernamentală de anul trecut economic și social, dincolo de gestiunea proastă a pandemiei, dar și pentru deja conduita deficitară a actualului Guvern și mai ales proiecțiile pe care le-au lăsat să se vadă prin acest buget propus de domniile lor, care au generat consecințe care tind să devină sistemice în economia națională, și cu consecințe sociale grave. Vă dau doar câteva dintre consecințele proastei gestionări economice… Există o serie de scumpiri în cascadă, energia electrică s-a scumpit cu 18%, combustibilii s-au scumpit cu 23%, iar gazele s-au scumpit cu 20% la rândul lor. Toate aceste scumpiri majore vor genera creșteri de prețuri consistente și la restul produselor și serviciilor, se vor duce în cascadă. Atunci Statul, Guvernul, ar trebui să intervină cu o altă viziune și o altă structură a bugetului și de aici explicația amendamentelor care au vizat pe de-o parte stimularea economică, susținerea întreprinzătorilor în perioadă de criză și respectiv compensații și susținere în plan social pentru categorii care sunt lovite în această perioadă și vor avea de suferit dramatic în anul 2021.

Listez câteva dintre amendamente…

În mod firesc, creșterea alocațiilor pentru copii, așa cum a fost ea votată de Parlamentul României. Este un impact bugetar de 0,23% din PIB, nu este nesemnificativ, dar este sustenabil și propunerea concretă a fost ca alocațiile pentru copii să crească de la 214 lei la 300 lei pentru copilașii între 2 ani până la adolescenți de 18 ani și respectiv de la 427 lei la 600 lei pentru copilașii cu vârste până la 2 ani. În egală măsură am venit cu o serie de amendamente concrete legate de demararea lucrărilor la spitale regionale, fac precizarea că în perioada ministrului Bodoc au fost realizate 3 studii de fezabilitate împreună cu Banca Europeană de Investiții, cu parteneri solizi, nu cu firme de apartament cum mințea ministrul Voiculescu zilele trecute… Deci au studiile, pot trece direct la construcția acestor spitale regionale. Am venit cu amendamentele legate de educație și cercetare, alocarea bugetului cu 6%, așa cum spune legea, cu consecințe extraordinare atât pentru educație, cât și pentru cercetare. Despăgubiri pentru fermierii afectați de secetă. Programe pentru creșterea natalității, România a intrat într-o spirală foarte periculoasă, dacă nu intervine Statul foarte rapid, și am venit cu o serie de amendamente, vom avea pe termen scurt- mediu, undeva spre 20 de ani, o scădere dramatică a populației României. Am venit cu proiectele Rabla Clasic, Rabla+ și Rabla Electrocasnice, proiectul Fabricat în România, Start-Up Nation 3 și Start-Up pentru studenți. De asemenea cu creșterea punctului de pensie conform legii inițiale a pensiilor.

Acum vreau să fac câteva precizări ca să înțelegem mai bine anumite lucruri care se discută și se dezbat în spațiul public… Se spune și guvernanții afirmă faptul că anvelopa salarială în România este mare în cadrul actualului buget, undeva la 110 miliarde lei. Ceea ce uită să spună guvernanții să spună este că aceasta este anvelopa brută și că în consecință practic 41% din fondul de salarii alocat se întoarce la buget din start, prin CAS, prin CASS și prin impozitul pe venit. Adăugați, pentru că noi știm acest lucru, populația României, pe statistici, consumă cam 80%, în medie, din ceea ce câștigă salarial și restul, să spunem, economisește. Deci pe acest consum se mai întorc undeva până la 55% înapoi la buget, prin TVA. În realitate din această anvelopă, care este 110 miliarde, care este brut, pentru salarizare, se întorc înapoi la buget 55%. Deci este o minciună a guvernanților că eventuale creșteri ar fi nesustenabile, pentru că bugetul este bine realimentat și faptul că consumul susține foarte bine producția și locurile de muncă, este un lucru care a funcționat și am demonstrat în anii anteriori la guvernate că poate să funcționeze foarte bine. Cinismul guvernanților a mers atât de departe încât până acum au luat de la vii, mai nou au luat și de la morți. Ajutoarele pentru situațiile de deces, stabilite prin lege, au fost diminuate… Din cei 5429 lei au luat 49 de lei de la fiecare ajutor de deces individual. Deci cinismul a mers atât de departe, în perioadă de pandemie și nu-mi face plăcere să menționez acest lucru pentru că știm suferințele prin care trec oamenii, încât guvernanții vin și extrag din zone sociale cu foarte mare sensibilitate pentru a-și alimenta pungile lor de interes. Amendamente de tipul voucher de 400 de euro pentru nașterea fiecărui copil au fost respinse fără să clipească. Alocațiile pentru copii nu au intrat în atenția parlamentarilor puterii, în comisiile avizatoare. Vom continua și în aceste zile, în comisiile de Buget- Finanțe, unde va fi o bătălie dură, dar și în plenul Parlamentului, pentru a încerca să promovăm măcar unele dintre aceste amendamente.

Toate amendamentele legate de județ și de municipalitate au fost respinse, prin vot negativ, de parlamentarii de la PNL și USR din Dâmbovița. Nu doar că domniile lor nu au dorit să consemneze amendamentele, care sunt multe și consistente, pe care noi le-am înaintat, legate de județ, dar au votat împotrivă și este bine ca cetățenii din Dâmbovița să fie informații că parlamentarii puterii din Dâmbovița au votat împotriva intereselor cetățenilor din acest județ. Cinismul guvernanților și disprețul pentru cetățeni a atins cote de neimaginat …”, a declarat senatorul PSD de Dâmbovița, Titus Corlățean.

 

 

 

Leave A Response »