Sen. Leo Badea (PSD): ”Dincolo de subiectele zilei rămân rezultatele guvernării”

Declarație politică

De câteva zile, într-o veselă asmuțire publică, suntem asaltați pe subiecte în dreptul cărora privim năuci, neînțelegând care e rostul nostru în ecuație și de ce suntem forțați să le suportăm. Cusut cu îndemânarea unora care au performat și se hrănesc din conflict perpetuu (autointitulații „jucători”), scenariul nu e foarte complicat la o analiza lucidă. Oamenii trebuie „ținuți în priză”, remontați să urască, să huiduie. Sunt agresați ca să agreseze! Procurori, scandal, justiție, ceartă, reacție, contrareacție, minciună, manipulare. Tot tacâmul!

Resimt ca obligatorie o poziție în acest sens. Pentru că nu pot asculta indiferent mustrări pe tema guvernării din partea unora al căror bagaj de competență se reduce la cei 3-4 ani petrecuți „la butoane”.

Oricât de partizan sună, Guvernul Ponta și-a atins obiectivele majore asumate și a bifat țintele economice esențiale. A făcut asta în condițiile deloc relaxate ale unui război surd, de imagine (ironic, nu?), purtat dinspre Cotroceni. Poate că a devenit „tipar” răspunsul premierului de fiecare dată când merge la o acțiune în teritoriu și presa îl asaltează să ofere o reacție la „ce a mai zis președintele”. Victor Ponta răspunde standard: Nu vreau să comentez aici…avem lucruri mai serioase de făcut…important e să guvernăm bine, etc. Da, stimați colegi, oricât de incomod și enervant le e unora, asta înseamnă să-ți porți responsabil haina funcției pe care o ai.

Cu riscul de a clișeiza, problemele României nu se rezolvă altfel decât prin guvernare! Și aici se împart apele. Poți să guvernezi cu ochii la țară și problemele de aici, stabilind, în același timp, contacte externe stabile care să te ajute să te dezvolți economic. Sau poți să guvernezi reclamând și defăimând Guvernul pe la Bruxelles, ca și cum asta ar aduce vreun plus de bunăstare.

Din păcate pentru fanii scandalului ca formă de viață, în dreptul Guvernului Victor Ponta stau câteva realități solide: reîntregirea salariilor, corectarea abuzurilor legate de pensii, reducerea TVA la produsele de panificație, creșterea PIB cu 5 procente în primul semestru din 2013 față de anul trecut, aducerea deficitului sub 3% din PIB, efortul uriaș pentru deblocarea tuturor programelor europene suspendate pe mandatul PDL sau triplarea absorbției fondurilor europene. Foarte probabil, pensiile vor fi indexate anul viitor cu mai mult decât rata inflației, iar relansarea exporturilor și a producției industriale va fi reflectată în salarii. E un tablou vast care prezintă activitatea unui Executiv ce-a înțeles că lucrurile se întâmplă sau nu; că asumarea curajoasă și decizia fermă pot face diferența. Poate ne reclamă cineva și pentru asta în țara în care, încă, din păcate, adevărul umblă cu capul spart de tupeul unora care au scufundat România în haos.

Până la noi fapte, rămânem cu preocuparile nostre induse la ordinea zilei, fiindca asa cum spunea un vechi proverb chinezesc „Face mai mult zgomot un copac ce cade, decat toata padurea care creste in tacere”.

Vă mulţumesc!

Senator PSD,

LEONARDO BADEA

2 Comments

 • bine, măi dragă…, vrei să spui că Dictatoru’ de la Cotroceni nu vă lasă să guvernaţi?
  v-aţi spart în minciuni ordinare tot anul 2012 iar acum vă sparge lumea capul.
  Băse, mă, politrucule, i-a montat pe cei din faţa guvernului să strige “Ieşi afară, javră ordinară!”(by politia.ro)?
  dar desigur, asta ai scris-o pentru boborul pesedist, ok!

  ps: atenţie, nu se spune “contrareacție”, ci “contracepţie”, că dacă mama proştilor avea un dram de educaţie nu ajungeam în halul ăsta 🙁

 • Senatorul melcilor fonfaiti face abuzuri la universitatea valahia si la consiliul judetean si nici gura nu-i miroase.
  Fiti pe faza ca a inceput sa miroasa a usturoi de la unchiuletzul sanda victor.

leave a reply