Șefii instituțiilor deconcentrate, în vizorul președintelui CJD, Corneliu Ștefan, și al noului prefect al județului Dâmbovița, Claudia Gilia. „Nu vom mai tolera derapaje”

Șefilor instituțiilor deconcentrate din județul Dâmbovița în vizorul președintelui CJD, Corneliu Ștefan, și al noului prefect al județului Dâmbovița, Claudia Gilia.

Astăzi, în ședința Colegiului Prefectural, șefii instituțiilor deconcentrate au fost anunțați că nu le vor mai fi tolerate derapajele și că de acum trebuie să iasă din birouri, să organizeze conferințe de presă în teritoriu și să comunice mai mult cu cetățenii. Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, și-a manifestat nemulțumirea față de unii șefi de instituții care nu prea știu să lucreze în echipă și blochează proiecte importante de dezvoltare a județului pentru că nu emit la timp avizele și acordurile necesare. „Nu voi mai tolera astfel de derapaje”, a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan, care este convins că împreună cu prefectul Claudia Gilia și noua echipă de la Prefectură va reuși să elimine aceste probleme și cu toții vor înțelege că numai muncind în echipă se pot implementa proiectele de dezvoltare a județului.

„De astăzi, Instituția Prefectului trebuie să fie mult mai vizibilă, și am solicitat, din prima zi de mandat, doamnei prefect o implicare și o comunicare mult mai activă. Împreună cu șefii instituțiilor deconcentrate din județul Dâmbovița trebuie să organizeze conferințe de presă în teritoriu, și nu din birouri. Cred că de astăzi trebuie să renunțăm la comunicate de presă și să începem activitatea în teren. Și astăzi, la Colegiul Prefectural, împreună cu doamna prefect și cu cei doi subprefecți, am avut și câteva cuvinte de nemulțumire față de anumiți șefi de deconcentrate și, de astăzi, cred că trebuie să înțeleagă că munca este în echipă pentru dezvoltarea județului Dâmbovița. Nu am dat niciun exemplu în Colegiul Prefectural, dar sunt proiecte majore ale județului nostru care zac prin sertare de luni de zile și n-au primit nici măcar un aviz sau un acord. Eu vă spun că, în calitatea mea de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, nu voi tolera astfel de derapaje, și împreună cu echipa condusă de doamna prefect Claudia Gilia, cred că aceste derapaje trebuie eliminate.

La următoarea ședință voi da și exemple și nu voi ezita să vin în fața dâmbovițenilor. Nu voiam să spun asta chiar de la prima conferință de presă, dar anumiți șefi de deconcentrate trebuie să înțeleagă că sunt acolo cu determinare politică; și cu asta cred că am spus tot”, a declarat Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, a dat asigurări, în prima sa conferință de presă în calitate de reprezentat al Guvernului în teritoriu, că lucrurile se vor schimba de acum înainte, deja a cerut șefilor instituțiilor deconcentrate să rezolve cu celeritate situațiile de urgență, să emită la timp avizele solicitate de administrația județeană și administrațiile județene și să dea dovadă de mult mai multă transparență în luarea deciziilor, dar și în relația cu cetățenii și cu mass-media.

„Astăzi am participat la prima ședință a Colegiului Prefectural. Vreau să menționez faptul că am solicitat tuturor acestor servicii o implicare maximă în ceea ce înseamnă implementarea Programului de Guvernare și mai ales implicare în ceea ce înseamnă problemele dâmbovițenilor, o transparență în deciziile pe care le iau. Am solicitat o colaborare loială pentru rezolvarea cu celeritate a situațiilor de urgență, le-am solicitat respect față de cetățenii noștri și să nu uite că cu toții suntem în serviciul lor.

Le-am solicitat, de asemenea, reprezentanților instituțiilor deconcentrate să comunice mai mult, nu doar prin comunicatele de presă, ci să realizeze lunar conferințe de presă prin care să transmită dâmbovițenilor informațiile care vizează activitatea pe care o desfășoară. Cred că este de datoria tuturor celor dintre  noi să fim la dispoziția cetățenilor.

Unul dintre obiectivele mele, foarte important pentru instituția Prefecturii, este să susținem proiectele de dezvoltare ale județului. Pentru implementarea acestora, și a celor care vizează Consiliului Județean cât și unitățile administrativ teritoriale au nevoie de o serie de avize de la o serie de instituții. Știm că nu întotdeauna acest circuit a mers tocmai bine. De aceea este nevoie să colaborăm, să existe o colaborare strânsă. Vă asigur că din acest punct de vedere ne vom ajuta reciproc, totul pentru binele locuitorilor acestui județ”, a transmis prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia.

leave a reply