Se modernizează cea mai veche stradă din Târgoviște!

Pe lângă proiectele privind infrastructura municipiului finanțate din fonduri europene, proiecte de anvergură, municipalitatea derulează, în paralel un alt program ce vizează reabilitarea și modernizarea mai multor străzi din Târgoviște.

De altfel, lucrările de anul acesta reprezintă o continuare a programelor similare derulate anii trecuți. Ultima stradă, în ordine cronologică, este Matei Voievod, una dintre cele mai vechi străzi din Târgoviște, stradă pe care nu s-a mai lucrat de mai bine de 30 de ani și care, acum, este într-un amplu proces de reabilitare. Se schimbă bordurile, se refac în totalitate trotuarele, urmând ca, în ultima fază a proiectului, să se toarne covor asfaltic.

Gabriel Boriga, primarul municipiului, spune că lucrările derulate pe strada în cuză se impuneau, deoarece “…nu s-a mai intervenit la repararea și îmbunătățirea infrastructurii rutiere de foarte, foarte multă vreme. Am început prin a reface trotuarele și nu este o operațiune foarte simplă. În afară de faptul că, pe aceste trotare, nu s-a mai intervenit de zeci de ani, am avut de scos foarte multe rădăcini de copaci, de scos și de decapat bucăți importante din asfaltul care se deteriorase în mod evident. Practic, pe trotuare nu se mai putea circula în condiții normale. Am schimbat bordura înaltă care delimitează trotuarul de suprafața rutieră, am montat între bordură și proprietățile oamenilor pavele pe care Municipal Construct le execută în regie proprie, urmând ca, în acest an, să se toarne și covorul asfaltic pe toată această stradă importantă pentru locuitorii din această zonă veche a Târgoviștei”.

Lucrările de modernizare a trotuarelor sunt executate de Municipal Construct, firmă ce aparține CLM Târgoviște , urmând ca asfaltarea să fie încredințată unei firme ce va câștiga licitația organizată în acest scop.

Gabriel Boriga apreciază ritmul și calitatea lucrărilor: “până acum, ritmul lucrărilor este cel așteptat. Am discutat și cu locuitorii din această zonă și cu toții au fost de acord că era o lucrare care trebuia să se întâmple, au fost mulțumiți de ceea ce se face aici și sper că și în această zonă Primăria reușește să facă viața târgoviștenilor ceva mai bună”, a afirmat șeful administrației municipale.

leave a reply