Schimbări la conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Dâmbovița. Motivele revocării directoarei

Ana Maria Popescu 06/02/2019 0
Schimbări la conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Dâmbovița. Motivele revocării directoarei

În urma neregulilor descoperite în cadrul unui control inopinat efectuat pe 5 februarie, în data de 6 februarie, mandatul președintelui-director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Dâmbovița, Niculina Sandu, a fost revocat prin Ordin al Președintelui CNAS, Adriana Cotel.

Controlul a fost efectuat de președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, însoțit de Corpul de Control al instituției și de Directorul de Resurse Umane.

În cursul verificării s-a constatat că solicitanții nu aveau acces în sediul CAS Dâmbovița la orele 15:30, deși toate casele județene au obligația, conform HG nr. 1723/2004, ca programul de lucru cu publicul să fie zilnic între orele 8:30 – 16:30, iar o zi pe săptămână între orele 8:30 – 18:30.

Totodată, analiza modului de îndeplinire a obligațiilor asumate prin contractul de management a dus la constatarea mai multor nereguli grave în activitatea de contractare și decontare a serviciilor medicale, eficiența scăzută a acțiunilor structurii de control din cadrul CAS, precum și alte deficiențe care afectează, în ultimă instanță, persoanele asigurate.

Pentru realizarea unui management eficace și de calitate la nivel local, numirea temporară a unei persoane care să exercite cu delegare funcția de președinte-director general va fi decisă pe baza planurilor de management ce vor fi depuse la Președintele CNAS de angajații CAS Dâmbovița care optează în acest sens și îndeplinesc condițiile legale de numire.

 

Leave A Response »