Scheletul unui bărbat decapitat, descoperit la Curtea Domnească

Descoperire incredibilă facută de arheologii târgovișteni în incinta Complexului Muzeal Curtea Domnească! Un schelet decapitat, cel mai probabil, spun arheologii, aparținând unui curtean de rang înalt, a fost găsit într-un șantier arheologic deschis în urmă cu două săptămâni. Scheletul a fost găsit într-un strat de pamant de secol XVI , însă în jurul acestuia arheologii nu au găsit niciun alt obiect care i-ar putea ajutea la datarea exactă a perioadei în care acesta a fost ucis.

Arheologii au deschis șantierul arheologic la doar câteva sute de metri de Turnul Chindiei, într-o zonă neexplorată din punct de vedere arheologic. Aceștia încearcă să găsească cât mai multe indicii legate de viața la curtea voievodală. Astăzi, săpăturile au scos la iveală un schelet al unui bărbat decapitat care, spun ei, arheologii, ar fi trăit – şi murit – la sfârșitul anilor 1500, începutul anilor 1600, probabil în perioada domnitorilor Petru Cercel sau chiar a lui Mihai Viteazul.

Pentru Complexul Muzeal din Târgoviște descoperirea de astăzi dovedește că există încă zone din incinta coplexului care trebuie explorate și se încadrează în proiectul de extindere a săpăturilor care urmează a fi făcute în preajma Turnului Chindia.

În urma cu două săptămâni, arheologii au descoperit un zid care făcea parte dintr-o structură militară, probabil un vechi turn de aparare, având în vedere că era situat în apropierea zidului principal de apărare al cetății.

leave a reply