Săptămână cu emoții pentru clasele terminale de gimnaziu. Elevii de a VII-a și a VIII-a încep simulările la Evaluarea Națională

Ana Maria Popescu 10/03/2019 0
Săptămână cu emoții pentru clasele terminale de gimnaziu. Elevii de a VII-a și a VIII-a încep simulările la Evaluarea Națională

Săptămână cu emoții pentru elevii claselor a VII-a și a VIII-a de gimnaziu! De luni, 11 martie, încep simulările la Evaluarea Națională, la care în premieră participă și elevii de clasa a VII-a.

350.000 de elevi din țară vor susține luni simularea la Limba și literatura română, marți, 12 martie – la Matematică, iar pe 13 martie – Limba și literatura maternă, în școlile unde este cazul.

Pe 22 martie vor fi comunicate rezultatele care doar la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui pot fi trecute în catalog

Scopul simulărilor este familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen, dar și stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Probele încep la ora 9:00, moment în care vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore.

 

 

Leave A Response »