Salvarea COS Târgoviște, gargară electorală a PNL și dezinteres major USR. Deputatul PSD Radu Popa a cerut explicații ministrului Năsui în cadrul ședinței Comisiei de industrii, în timp ce parlamentarul PNL de Dâmbovița, Gabriel Plăiașu, a tăcut mâlc

Ana Maria Popescu 07/04/2021 0
Salvarea COS Târgoviște, gargară electorală a PNL și dezinteres major USR. Deputatul PSD Radu Popa a cerut explicații ministrului Năsui în cadrul ședinței Comisiei de industrii, în timp ce parlamentarul PNL de Dâmbovița, Gabriel Plăiașu, a tăcut mâlc

Deputatul PSD de Dâmbovița, Radu Popa, nu renunță la subiectul COS Târgoviște, continuă demersurile pe la ministerele „cheie” în încercarea de a salva combinatul târgoviștean, ridică problema în plenul Parlamentului ori de câte ori are ocazia și nu puține sunt interpelările adresate ministrului Economiei, Claudiu Năsui, la care singurul răspuns primit este… tăcerea, în timp ce salariații de la COS au primit notificările de încetare a contractului colectiv de muncă și caută cu disperare o soluție să-și poată plăti facturile și să asigure hrana zilnică familiei.

Astăzi, în ședința Comisiei de industrii din Camera Deputaților, deputatul PSD Radu Popa a profitat de prezența ministrului Claudiu Năsui la dezbateri și, deși nu a fost pe placul ministrului și nici al unor colegi parlamentari din Comisie, a readus în discuție problema Combinatului de Oțeluri Speciale de la Târgoviște și i-a cerut demnitarului userist să spună ce măsuri concrete a luat (dacă a luat!) pentru salvarea COST. Dezbaterile din Comisie au fost transmis live de deputatul Radu Popa pe pagina sa Facebook…

Răspunsul ministrului Năsui a fost unul scurt, fără prea multe detalii, care arată că „nu-l doare nici în cot” de combinatul târgoviștean și de drama salariaților de aici.

Iată ce i-a răspuns ministrul Năsui deputatului Radu Popa la întrebarea privind măsurile concrete luate cu privire la Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște: „În secunda aceasta idealul este ca ANAF-ul să își cedeze creanța către un investitor privat care să poată să gestioneze situația de acolo și să poată să facă producția de oțel. Am avut discuții și avem discuții și căutăm investitori exact pentru lucrul ăsta… Am avut și discuții în Guvern, cu mai mulți colegi din Guvern, nu doar cu ministrul Finanțelor. Dar, COS Târgoviște nu este subiectul dezbaterii actuale, nu voiam să treacă fără să vă răspund…”

Concluzia: Activele de la COS Târgoviște nu vor fi preluate de stat în contul datoriilor, statul nu va înființa o societate care să preia combinatul și salariații, așa cum actualii guvernanți le-a promis sindicaliștilor și oamenilor de la COS în campania electorală, deci se pune cruce industriei de oțeluri speciale de la Târgoviște, singurul producător român de oțel-beton în ciclu complet se închide.

 

„Criminalul economic al COS se numește Claudiu Năsui. Așa salvează România, ucigând-o economic. Abandonarea COS Târgoviște înseamnă că ne dăm din punct de vedere economic pe mâna producătorilor ruși”, susține deputatul PSD de Dâmbovița, Radu Popa.

 

La dezbaterile din Comisia de industrii a fost prezent și deputatul liberal, Gabriel Plăiașu. Deși liberalii dâmbovițeni, înainte de alegerile parlamentare, l-a adus la Târgoviște pe premierul de la acea vreme, Ludovic Orban, care a promis public că  PNL va salva COST, promisiune care a adus voturi importante partidului și a ajutat la câștigarea a trei posturi de parlamentar, astăzi reprezentantul liberal al dâmbovițenilor în Camera Deputaților a luat „poziția ghiocelului” și nu a avut niciun cuvânt de adresat ministrului Năsui legat de Combinatul de Oțeluri Speciale. Revoltător!

 

Leave A Response »