Salariații SC Electroaparataj Târgoviște, în grevă generală pe perioadă nelimitată

COMUNICAT

Începând cu 30 aprilie 2019, ora 07:00,  salariații SC Electroaparataj  SA Târgoviște- membrii ai Sindicatului Valahia, au intrat în GREVĂ GENERALĂ pe perioadă nelimitată.

Verificarea respectării prevederilor legale privind greva se va realiza de către Sindicatul Valahia, prin pichetele de grevă, organizate la fiecare intrare/ieșire din schimb, până la următoarea prezență din 13 mai 2019.

În lipsa dialogului social și a împărțirii echitabile a resurselor financiare ale companiei, singura șansă de a trai mai bine pentru salariații din România este ori să plece din țară, ori să lupte pentru drepturile lor și o viață mai bună. Salariații din Electroaparataj SA au ales să lupte pentru drepturile lor!

Modalitatea aleasă de conducerea societății de a înlocui dialogul cu verificarea camerelor de luat vederi și pedepsirea exemplară a greviștilor pentru presupuse abateri disciplinare în timpul programului de lucru este regretabilă și făcută cu rea-credință. Sindicatul Valahia va contesta în instanță toate sancțiunile dispuse de conducerea societății, care au ca scop nedeclarat determinarea salariaților să renunțe la grevă.

Potrivit legii, pe perioada grevei, angajatorul nu are voie să înlocuiască persoanele aflate în grevă cu alți lucrători, iar persoanele aflate în grevă nu au voie să împiedice activitatea celor care nu fac greva, daca acestea vor exista.

Principalele revendicări ale salariaților sunt : creșterea salariului minim pentru muncitorul calificat cu 20% peste salariul minim la nivel național, introducerea unei grile de salarizare cu 6 trepte si implementarea unui Regulament de promovare, acordarea alimentației de protecție sub forma de carne de pui, pentru lucrătorii din hala de producție, acordarea unui spor de 15% pentru lucrătorii care lucrează în condiții grele de muncă, acordarea sporului de vechime în muncă între 5- 25%, folosirea fondului social pentru decontarea abonamentelor pentru mijloacele de transport, subvenționarea biletelor de odihnă și tratament cu 1400 lei/salariat/an, plăți compensatorii în caz de disponibilizare, primă de Paște/Crăciun- 650 lei, primă de vacanță- 1200 lei, tichete de masă de 15 lei/zi.

Salariații SC Electroaparataj Târgoviște SA spera într-un viitor mai bun pentru ei si familiile lor și, în lipsa dialogului social real, greva este singurul mod în care pot stabili care este prețul corect pe care trebuie să-l plătească compania pentru munca lor.

Asa sa ne ajute Dumnezeu !

 

Președinte

Dragodănescu Nicolae

 

leave a reply