Aproape 76 de milioane de lei, la atât se ridică finanțarea pentru componenta ”A” a Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), pentru care s-a semnat, astăzi, contractul de execuție.
După mai mulți ani de amânare din pricina unui nesfârșit val de contestații la licitațiile efectuate, PIDU a demarat, finalmente, în 2013, cu componenta B – respectiv lucrările din cartierele Aleea Trandafirilor, CFR, MXI și MXII. În ceea ce privește componenta A a PIDU (cartierul MVI), procedurile au fost blocate cu ceva mai mult de ;ase luni fa’[ de componenta B.
La ceremonia de semnare a contractului de execuție au participat, ca invitați ai primarului municipiului, Elena Udrea – fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului (care a și aprobat finanțarea proiectului), fostl președinte al CJD, dep. Florin Popescu, dar și actualul președinte al Consiliului Județean, Adrian Țuțuianu.
” Felicit administrația municipală pentru că derulează un proiect de asemenea anvergură. Îi asigur pe toți de sprijinul meu în eforturile de pe parcursul desfășurării lucrărilor. (…) Prezența mea a însemnat și astăzi expresia unei stări de normalitate pe care am încercat, alături de primarul Gabriel Boriga, să o așezăm la baza relațiilor instituționale dintre noi.
Așa cred că trebuie procedat (…) Imaginea cu Țuțuianu și Boriga, dincolo de lucrurile care ne despart, stând la aceeași masă în proiecte comune care interesează locuitorii municipiului, ai județului – aceasta e oglinda firească a responsabilității instituționale”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
”Domnul primar Boriga, un om extraordinar care a reușit, împreună cu fostul președinte al CJ, domnul Florin Popescu, să transforme municipiul Târgoviște în ultimii șase ani, m-a invitat să fiu de față și la semnarea acestui contract de execuție, așa cum am fost prezentă și la semnarea contractului de finanțare”, a spus fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, unul dintre susținătorii proiectului. De altfel, în calitate de ministru, Elena Udrea a sprijinit constant municipalitatea târgovișteană, care a recompensat-o cu titlul de cetățean de onoare.
Florin Popescu, președinte al CJD în perioada inițieri proiectului și unul dintre principalii susținători proiectelor primarului Gabriel Boriga, a amintit numeroasele proiecte demarate administrația Boriga, dar și de echipa sa, la CJD, în legislatura trecută, proiecte care au atras finanțări de sute de milioane de euro în Dâmbovița și în Târgoviște.
Iată și ce lucrări se vor efectua în zona A a PIDU:
„Reabilitare si modernizare infrastructură utilităti publice urbane, reabilitarea si modernizarea spatiilor publice urbane în zona „A” a zonei de acţiune urbană din Municipiul Târgoviste, Judetul Dâmbovita”
Proiectul este finanțat pe Axa prioritară 1- Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor- poli urbani de creștere, Domeniul major de intervenție 1.1- Planuri integrate de dezvoltare urbană , Subdomeniul – Centre urbane.
Zona de acține a proiectului este : de la Sala Sporturilor, pe Calea Câmpulung până la strada Tudor Vladimirescu, strada Tudor Vladimirescu până la Sensul Giratoriu cu strada Colonel Dumitru Băltărețu, Strada Colonel Dumitru Băltărețu până la Bulevardul Unirii, Bulevardul Unirii până la Sensul Giratoriu de la Sala Sporturilor, incluzând spațiul urban interior acestei delimitări – Micro 6
Valoarea totală a proiectului este de 75.804.429,76 lei, iar în cadrul lui se vor realiza următoarele lucrări în zona „A” a zonei de acțiune urbană :
Reabilitare drumuri, spaţii publice:
lungime străzi cu trotuare pe ambele părţi- 6.746 ml :
lungime piste biciclişti – 8.000 ml :
locuri parcare – 1.916 buc
staţii transport public – 12 buc
marcaje rutiere – 12.000 ml
indicatoare rutiere – 140 buc
amenajare spaţii de joacă – 4 buc
amenajare teren spaţii verzi – 6 ha
Durată implementare proiect : 37 luni
Reabilitare reţele iluminat public şi fibră optică:
lungime reţea reabilitată – 12.509 ml
Stâlpi iluminat stradal – 311 buc
Stâlpi iluminat parcări panouri fotovoltaice – 93 buc
Stâlpi iluminat zonă supraveghere parcări cu panouri fotovoltaice – 3 buc
Lungime fibră optică – 8.282 ml
Durată implemementare proiect : 37 luni
Reabilitare reţele apă-canal:
Lungime reţele apă – 6.960 ml
Cămine de vane – 28 buc
Hidranţi incendiu – 45 buc
Sistem monitorizare presiune – 4 buc
Mp (1) = Punct de monitorizare a presiunii si debitului pe conducta principală de distribuţie în sensul giratoriu de la Autogara Mondotrans, pentru echilibrarea parametrilor hidraulici ai consumatorilor în număr din ce în ce mai mare din Micro -raioanele M II şi M III, pe Bd. Eroilor spre Teiş.
Mp (2) = Punct de monitorizare a presiunii pe str. Tudor Vladimirescu, în punctul de intersecţie a conductei nou proiectate De 355 mm pe str. Iancu Jianu cu conducta principala (secundară în SF) de distributie;
Mp (3) = Punct de monitorizare a presiunii pe str. Tudor Vladimirescu la intersecţia cu str. Col. Băltăreţu, pentru monitorizarea presiunilor în nodul hidraulic din care distribuţia apei trebuie echilibrată în două direcţii, în continuare pe str. Col. Băltăreţu spre centrul oraşului şi respectiv spre cartierul Trandafirilor – Micro- raioanele M XI şi M XII. (propunere – 2 traductori de presiune).
Mp (4) = Punct de monitorizare a presiunii pe str. Unirii, la intersecţia cu str. Gării (sensul giratoriu PAFCOM) (considerând că staţia de tratare Târgovişte Sud a fost trecută în rezervă rece).
Reţea canalizare – 1.984 ml
Bransamente guri scurgere – 256 buc
3 Comments
bravo primaria Targioviste, bravo Gabriel Boriga! tineti-o tot asa
un bun prilej de a felicita inca odata cea mai tanara echipa! felicitari!
Ma bucur sa aud si sper sa vad aceste proiecte implinite.Mai sper insa sa nu se bucure si baietii destepti din asta ,adica hotii din buzunarul statului:proiectanti,constructori. Sper ca totul sa fie transparent,costurile proiectului sa fie corecte in raport cu criza prin care trecem, iar rezultatele sa fie asa cum au promis,gata la termenul promis.Pana aici trebuie felicitati,insa sa nu ne grabim cu felicitarile, de acum incepe treaba!