Revoltă în PSD! Primarii Constantin Ana, Ionuț Bănică și Gabriel Dănuț Sandu cer demisia conducerii județene și naționale a partidului și organizarea imediată a Conferinței Extraordinare de Alegeri

Ana Maria Popescu 25/11/2019 0
Revoltă în PSD! Primarii Constantin Ana, Ionuț Bănică și Gabriel Dănuț Sandu cer demisia conducerii județene și naționale a partidului și organizarea imediată a Conferinței Extraordinare de Alegeri

Rezultatele slabe obținute la alegerile prezidențiale, la alegerile europarlamentare, dar și pierderea puterii, atât în județul Dâmbovița, unde PNL a reușit să câștige toate bătăliile electorale, dar mai ales la nivel național, primarii PSD din Dâmbovița au luat atitudine și cer public demisia Rovanei Plumb din fruntea PSD Dâmbovița, dar și a Vioricăi Dăncilă din funcția de conducere de la nivel central.

Edilii le cer celor două doamne să se trezească la realitate și să lase frâiele partidului pe mâna unor oameni capabili de reformă, onești, care să se întoarcă la oameni, la adevăratele lor probleme, care să reconstruiască partidul și să-l repună pe drumul victoriei. Primarii susțin că nu mai este timp de pierdut, este nevoie urgentă de organizarea Conferinței Extraordinare de Alegeri la Dâmbovița, este nevoie de o echipă cu oameni verticali, o echipă unită, puternică și câștigătoare.

Mesajele celor trei primari sunt extrem de dure, fără menajamente și se pare că au ca scop trezirea la realitate a unor social-democrați, care în prezent trăiesc într-o lume proprie, la readucerea lor cu picioarele pe pământ, într-o realitate în care PSD, cel mai mare partid din România și din Dâmbovița, este pierzător al tuturor competițiilor electorale din acest an, este dezbinat și blamat, din cauza greșelilor „liderilor”, a nepotismelor, a servilismului și a trădărilor, de majoritatea electoratului din România și de peste hotare.

„Punct! Și de la capăt! A venit vremea ca acest partid, care de ceva timp se degradează într-un ritm alert, să se trezească! De trei ani de zile le spun colegilor mei că este imperios necesar să ne revenim, să ne întoarcem la oameni!!!

De trei ani de zile le spun că agenda lor personală trebuie să ajungă la gunoi și noi trebuie să ne concentrăm pe OAMENI și nevoile lor! De trei ani de zile primarii PSD trebuie să susțină și să repare greșelile conducerii centrale! De trei ani de zile conducerea partidului ne-a transformat din oameni respectabili în niște paria ai societății!!! Ajunge!!! Adio Viorica!!! Adio Rovana!!! Țara lui Dragnea a murit și voi v-ați străduit luni de zile să ne mințiții că totul e bine!

Țara asta, OAMENII, merită mult mai mult!!! NOI merităm mult mai mult!” (Constantin Ana, primarul orașului Pucioasa)

„Nu sunt omul care să-și exprime nemulțumirile de partid în public, dar se pare că unii dintre mai-marii noștri de la județ și de la București au pierdut definitiv contactul cu lumea reală, cu membri simpli, cu primarii. Ei trăiesc în bula lor și se (ne) mint că toți suntem bine.

NU suntem bine!

Scriu acest mesaj cu tristețe pentru că situația în care a ajuns PSD mă obligă. În același timp, însă, sunt unul dintre optimiștii care cred că putem să ne revenim (dacă ne mișcăm repede, cu viziune și curajos).

Muncesc, împreună cu echipa de la Primărie și cea de consilieri pentru dezvoltarea comunei; alerg pe la toate ușile de la București să aduc ceva bani în plus, atragem fonduri europene-record în istoria comunei, reparăm toate prostiile din trecut și ne îndreptăm, încetul cu încetul. La fiecare alegeri, în Corbii Mari câștigă PSD, ca recunoaștere a lucrurilor bune pe care le facem aici. Ca mine sunt mulți alți primari în județ și în țară.

Numai că, munca asta uriașă, pe care doar cei din teritoriu o pot înțelege, e aruncată la gunoi de ignoranța/impostura, reaua-credință de la nivel județean sau național. Am tăcut de atâtea ori cu toții, primari, viceprimari, președinți de organizații, consilieri, activiști și membri simpli, ne-am făcut că nu vedem, am lăsat de la noi pe principiul că “poate și-or reveni”. Degeaba! Ce se întâmplă acum în PSD, atât la nivelul județului, cât și național, e cel mai mare semnal de alarmă din istoria partidului.

Noi am lăsat (indirect, prin tăcere) lucrurile să ajungă aici, tot noi trebuie să ne ridicam și să le îndreptăm rapid. E nevoie de reformă, e nevoie de oameni bine pregătiți, cu viziuni pro-europene moderne, e nevoie de oameni care înțeleg greutățile unei comune sau, măcar, știu unde e ea pe hartă.

E TIMPUL ca persoanele care au fost excluse/îndepărtate, persoane știutoare de carte, bine pregătite, buni organizatori să revină acasă- doar împreună mai putem salva Partidul Social Democrat. M-am săturat de ședințe în care ni se prezintă cum am câștigat alegerile pe care le-am pierdut. E TIMPUL ca doamna Rovana Plumb și doamna Viorica Dăncila să demisioneze și să mergem mai departe. E TIMPUL de reformă puternică, nu de fațadă. Avem nevoie de unitate și mobilizare maximă dacă vrem să mai sperăm la alegerile locale și parlamentare anul viitor.

P.S.: motivele pentru care îi cer demisia doamnei Rovana Plumb o să le spun răspicat și detaliat în ședința CEx-ului județean” (Ionuț Bănică, primarul localității Corbii Mari)

„Am urmărit cu mare atenție acțiunile de după alegerile prezidențiale și împărtășesc categoric poziționarea colegilor mei primari Costi Ana și Ionuț Bănică, aceea că actuala conducere a organizației trebuie să plece. Imediat!
În luna decembrie a anului trecut demisionam din funcția de vicepreședinte al organizației județene PSD în semn de protest față de modul abuziv și de comportamentul jignitor al secretarului general la acea vreme, Codrin Ștefănescu, trimis să facă ordine în organizația Dâmbovița. Fără nicio jenă, într-un exces de zel rar întâlnit a făcut public afirmația : ,,Cine sunt primarii? Mă p#ș pe ei. Îi calc pe cap!!“
La acea vreme am atras atenția asupra viitorului organizației noastre și a direcției greșite spre care ne îndreptăm. Evenimentele petrecute pe parcursul anului 2019 mi-au dat dreptate, din nefericire…
La nivel județean, sub actuala conducere, ,,am câștigat” alegerile europarlamentare, cu un rezultat de 32,85%, procent pe care personal îl consider rușinos pentru Organizația Dâmbovița, deoarece altădată rezultatele ce nu depășeau 51% nici nu se contabilizau.
Au urmat ambele tururi pentru alegerile prezidențiale. Iarăși am pierdut rușinos și trăiesc cu senzația că din nou ni se va spune că la Dâmbovița suntem victorioși dat fiind faptul că rezultatul nostru este peste media națională. Ne mințim singuri!
Stimați colegi, ne așteaptă cea mai importantă bătălie, alegerile locale din 2020. Dacă vom continua cu aceeași echipă de conducere și același management defectuos vom realiza că am pierdut totul.
Cu o conducere clădită pe nepotism, servilism, trădări și dezbinare, care este preocupată doar de poziționarea pe liste la următoarele alegeri parlamentare, nu vom performa niciodată.
Pentru actuala conducere Statutul nu a existat niciodată. Stabilirea ședințelor, numirile în funcții, alocările bugetare și tot ce înseamnă organizare s-a făcut numai în ședințe de taină, prin cârciumi, sub pretextul că există derogări de la centru. Mă întreb dacă Centrul dictează și în ce bază (în afara Statutului) într-o organizație județeană și în ce măsură stabilește excluderea membrilor din organizațiile comunale sau sătești.
Oare de ce tot anul 2019 s-a evitat organizarea unei conferințe de alegeri statutare, conferință care a fost amânată strategic lunar sau săptămânal din motive puerile.
Pentru toate aceste greșeli electoratul ne-a taxat. Nu a câștigat Iohannis și PNL, ci am pierdut noi.
Comunicarea, atât la nivel județean cât și la nivel național a fost dezastruoasă începând cu întârzierile (cu orele) de la ședințele CEX județene și până la modul de a face campanie electorală prin postări de fotografii pe grupuri de socializare/comunicare (Whatsapp, Facebook etc).
Au lipsit cu desăvârșire întâlnirile cu cetățenii, conferințele comunale cu participarea factorilor de decizie (conducere Birou Județean, parlamentari, șefi deconcentrate)
De la instalarea noii conduceri adversarul nostru politic a devenit Adrian Țuțuianu. Omul cu care ieri mergeam din poartă în poartă, astăzi l-am pus la zid în toate întâlnirile noastre, l-am renegat negându-i toate meritele și rezultatele obținute alături de organizație.
Ce a înțeles electoratul? Că ne batem pentru ciolan, că ne devorăm liderii autentici, că nu mai avem loc la aceeași masă și că acest partid nu mai are credibilitate.
Dragi colegi, a venit vremea să ne trezim!! Organizația PSD Dâmbovița trebuie resetată!
Solicit public asumarea totală de către coordonatori a rezultatelor obținute și a eșecului real. Fraților, am pierdut!! Ce nu ne este clar??
Solicit organizarea de urgență a unei Conferințe Extraordinare de Alegeri, statutară, cu asumarea rezultatelor alegerilor viitoare.
Sunt membru PSD din 1998 și în toți acești 21 de ani nu am pierdut nicio bătălie electorală, cu nicio echipă din care am făcut parte. Nu am niciun interes în afară de cel al partidului și îmi doresc să fac parte dintr-o echipă a PSD cu oameni verticali, unită, puternică și câștigătoare!” (Dănuț Gabriel Sandu, primarul localității Voinești)

 

 

Leave A Response »