Restaurarea picturii și readucerea bisericii din Gura Vulcănii, construită acum mai bine de 240 de ani, la strălucirea de altă dată, prioritate pentru președintele Consiliului Județean Dâmbovița și Arhiepiscopia Târgoviștei

Restaurarea picturii bisericii monument istoric din Gura Vulcănii, continuă să reprezinte o prioritate pentru președintele CJD, Corneliu Ștefan și Arhiepiscopia Târgoviștei.

Astăzi, 3 noiembrie, președintele forului administrativ județean, Corneliu Ștefan, a făcut o nouă vizită la această biserică, alături de fostul președinte al CJD și deputat, Gheorghe Ana, vicepreședintele CJD, Antonel Jîjîie, secretarul județului, Dan Popa, vicarul eparhial Ionuț Ghibanu, maestrul Cătălin Palamariu, membru în Comisia Națională de Pictură Bisericească a Patriarhiei Române și de Părintele Consilier eparhial Ionuț Ileana și s-a ajuns la concluzia că este nevoie de realizarea de lucrări de restaurare a picturii și readucerea bisericii construite acum mai bine e 240 de ani la strălucirea de altădată.

„Scopul vizitei noastre a fost acela de a aduce biserica monument istoric, construită în anul 1779, la strălucirea de altădată, prin refacerea integrală a picturii, ținând cont de faptul că de la ultima noastră vizită s-a constatat că nu este nevoie de consolidare, în urma expertizei care ne-a fost prezentată. În ultima fotografie vedeți pictura originală care s-a descoperit sub cea existentă.

Sunt convins că prin implicarea celor prezenți, a Arhiepiscopiei Târgoviștei, a Consiliului Județean Dâmbovița și a preotului paroh Ionel Topor vom reuși. Ne-am propus ca până la 1 martie 2022 să avem expertiza și proiectul tehnic realizate, astfel încât să putem începe lucrările de restaurare a picturii”, a transmis la finalul vizitei vicarul eparhial, Ionuț Ghibanu.

 

leave a reply