Războiul continuă: Adrian Țuțuianu aruncă pisica, Florin Popescu face ”apel către javre”

Vreme de aproape trei ani, Adrian Țuțuianu a fost cea mai sonoră voce a opoziției PSD, în județul Dâmbovița. Din zori până-n noapte, senatorul (pe atunci) Țuțuianu stătea tot cu (pardon) corupția-n gură – după expresia mult mai cunoscutului său tiz. Nu cred să fi existat zi de la Dumnezeu în care Florin Popescu, pe atunci președinte al CJD, să nu fi fost luat în cătare de ”justițiarul” Țuțuianu.

În urmă cu aproape 15 luni, Florin Popescu pierdea conducerea CJD în favoarea lui Adrian Țuțuianu. Orice om întreg la minte s-ar fi așteptat ca social-democratul să abandoneze logica electorlă și să se apuce de treabă. Cei care au sperat că se va întâmpla așa, nu-l cunoșteau pe ”șeriful”(?), cum i se spune mai nou. Proiecte, administrație, locuri de muncă, dezvoltare? Canci! Omul avea o treabă nerezolvată cu marele lui rival, Florin Popescu. Așa se face că, de mai bine de un an, aparițiile publice ale lui Adrian Țuțuianu pot fi aproape matematic împărțite în două categorii: 1. AUTO-ADORAȚIA – Eu (AȚ) sunt frumos, deștept, modest – cine nu crede asta e prost – și am o mulțime de proiecte. Las că vedeți voi mai târziu care sunt; 2. BARONIADA – Baronul Florin Popescu a furat, grasul e mafiot, Popescu și finii, Procor etc.

După o perioadă de relativă liniște, în care părea că Țuțuianu a a scăpat de monomania ”greaua moștenire”, în conferința de presă de miercuri, a PSD, liderul social-democraților s-a lansat într-un nou atac vituperant la adresa lui Popescu. Reacția nu a întârziat să apară, mai întâi sub forma unor declarații făcute presei la Școala Coresi, mai apoi printr-o scrisoare deschisă intitulată ”Apel către javre”, document pe care vi-l prezentăm integral, mai jos:

APEL CĂTRE JAVRE

Scrisoare deschisă adresată lui Adrian

Deși sunteți la putere de mai bine de 15 luni, nu încetezi să mă ataci grosolan, de fiecare dată când ai prilejul, Adrian. De 15 luni nu ai reușit să pornești niciun proiect nou în județul Dâmbovița. Te-ai mulțumit să tai panglici la proiectele lansate de mine. Ba, ai pierdut sau întârziat multe investiții vitale pentru dâmbovițeni: spitalul Județean și podul de la Ionești, DN71 Bâldana-Târgoviște și DN7 Bâldana-Titu – ca să le amintesc doar pe cele mai importante.

Mă acuzi că am ”furat bani publici prin firma de casă PROCOR”. Îți amintesc, Adrian, că eu m-am retras din PROCOR înainte ca tu să pleci din firmă! Ai uitat de banii pe care îi câștigai lună de lună de la Procor și Biandra, pe consultanță juridică? UN MILIARD ai câștigat de la cele două firme. Avocat fiind, faptul că arunci cu noroi în firme de la care ai supt, dovedește ce caracter mărunt ai.

Ai dat dovadă de josnicie lovind în familia mea. Nu mă miră că și acum ai ales un moment greu pentru familia mea, ca să arunci din nou cu mizerii. Abjecția pare să-ți fie a doua natură. Vrei să ne distrugi, pe mine și familia mea. Îți spun doar atât: ceea ce nu mă doboară, mă face mai puternic! Iar Dumnezeu este deasupra și le vede pe toate. Nu ți-e frică de faptul că, mai devreme sau mai târziu, vei plăti pentru toate mișeliile?

 

FLORIN POPESCU,

DEPUTAT

 

leave a reply