PDL Târgoviște: Restaurația PD-istă și tendințele sinucigașe

”Când zeii vor să-i piardă pe oameni, le iau mințile.” Traducerea aproximativă după un dicton latin vine să ilustreze ceea ce se întâmplă, în ultima perioadă, în partidul care până nu de mult conducea România: PDL.

În partidul lui Blaga, cuvântul de ordine estre ”restaurație”. Deciziile luate în ultimele luni indică fără nicio posibilitate de eroare faptul că ofensiva vechiului PD împotriva PLD-ului înființat de Stolojan și luat sub aripa ocrotitoare de Traian Băsescu, este totală și nu se iau prizonieri!

După decapitarea organizației județene prin înlăturarea lui Florin Popescu, unul dintre puținii lideri PDL din țară care au înregistrat rezultate notabile la ultimele alegeri locale și parlamentare, a  venit rândul lui Gabriel Boriga, liderul PDL Târgoviște să fie înlocuit.  Ori, Boriga este singurul primar de municipiu reședință de județ pe care îl are PDL în Muntenia! Cu alte cuvinte, furia restaurație PD (partidul-balama de 7%, din anii 1996-2004) se dovedește a avea valențe suicidale!

Bomboana de pe colivă o reprezintă, însă, decizia de a-l numi pe Iancu Caracota drept președinte interimar la PDL Târgoviște. Acesta a fost prefect al județului mai bine de trei ani, timp în care nu  a strălucit – ca să nu spunem că a fost mediocru – remarcându-se doar prin obsesia ridicolă pentru… energiile pozitive! De asemenea, tot în mandatul de prefect Caracota s-a remarcat prin maniera în care folosea funcția de reprezentant al guvernului în scopuri politice, spre folosul aripii Blaga din partid. În repetate rânduri, primari PDL s-au plâns că Iancu Caracota îşi depăşeşte cu mult atribuțiile implicându-se nepermis în lupte politice interne ale PDL. De altfel, nu sunt singurele chestiuni imputabile fostului cascador. Numirea sa în funcția de prefect pare să fi declanșsat un adevărat boom pentru afacerile firmelor sale, care au sporit asemeni lui Făt-Frumos din poveste. Una dintre direcțiile în care s-au dezvoltat afacerile lui Cracota, în perioada cât a fost prefect (dar și sub guvernarea USL!) este aceea a consultanței pe fonduri europene. Nu puține sunt vocile care vorbesc despre presiunile pe care Caracota le-a făcut asupra primarilor pentru ca încheia contracte de consultanță cu firma sa, Ianlux Consulting. Dar, cum până acum nu s-a dovedit a fi ilegal, nu ne rămâne decât să ne mirăm de succesul firmei d-lui ex-prefect și să ne bucurăm pentru d-sa. Succesuri pe ramură!

leave a reply