Pucioasa, în linia întâi în lupta cu COVID-19 din Dâmbovița, fără voia autorităților locale. Hotelul Ceres, centru de carantină

Ana Maria Popescu 25/03/2020 0
Pucioasa, în linia întâi în lupta cu COVID-19 din Dâmbovița, fără voia autorităților locale. Hotelul Ceres, centru de carantină

Printr-o decizie a Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, Hotelul Ceres Pucioasa este rechiziționat și devine centru de carantină pentru COVID-19.

Ministerul Muncii a decis ca toate unitățile hoteliere care aparțin ministerului vor fi folosite ca spații de carantină.

Decizia l-a nemulțumit pe primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, care a încercat prin toate mijloacele să împiedice transformarea unității hoteliere în centru de carantină, însă demersurile nu s-au bucurat de succes.

„Cu tristețe dar și cu speranța vă anunț faptul că Pucioasa va sta în prima linie în lupta, din ce în ce mai dură, cu epidemia de Coronavirus! Oricât de tare am încercat să împiedic acest lucru se pare că epidemia se extinde cu o viteză atât de mare încât toate argumentele mele au fost de prisos În urma unei decizii a Ministerului Muncii, prin care pune la dispoziție autorităților toate hotelurile pe care le dețin în țară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a emis o decizie prin care Hotelul Ceres devine centru de carantina! Am încercat cu argumente să împiedic această decizie, dar se pare că intrarea în zona roșie și a Spaniei, Germaniei și Franței duce la o creștere exponențială a numărului de persoane pentru care se înlocuiește decizia izolării la domiciliu cu cea de intrare în carantină! În rest, cu amărăciune mai spun un singur lucru: Mi-aș dori din suflet ca toate orașele din județ să fie la fel de preocupate și implicate ca și noi! Nu este normal, nu este uman să descărcăm aceasta presiune a spațiilor de carantină doar pe Pucioasa într-o măsură mai mare și pe Târgoviște, într-o măsura mai mică – vă rog să citiți cu atenție adresele mele către CJSU! Puterea noastră dragilor, vine din unitate! Asta cer și de la locuitorii orașului, dar și de la primarii din județ! P.S. Ca să ne simțim si mai mici vreau să vă spun că nimeni nu s-a sinchisit să ne comunice oficial această decizie!!!”, precizează Constantin Ana, primarul orașului Pucioasa într-o postare pe o rețea de socializare.

Leave A Response »