Protocol de colaborare între Primăria Târgoviște și Camera de Comerț și Industrie Dâmbovița

Ana Maria Popescu 28/01/2020 0
Protocol de colaborare între Primăria Târgoviște și Camera de Comerț și Industrie Dâmbovița

De la instalarea noii echipe de conducere în fruntea Camerei de Comerț și Industrie Dâmbovița instituția a început să devină tot mai vizibilă în spațiul public și, mai ales, să-și îndeplinească rolul în cadrul comunității de afaceri, acela de liant între comunitate, mediu de afaceri și, de ce nu, administrație locală. Pentru prima dată, după multă vreme de „amorțeală”, Camera de Comerț și Industrie Dâmbovița își deschide larg ușile către colaborări care să permită îmbunătățirea comunicării între antreprenori, cetățeni, investitori și autorități locale.

Un prim pas a fost făcut astăzi, 28 ianuarie, prin semnarea unui protocol de colaborare cu Primăria Târgoviște, protocol care va permite președintelui Camerei de Comerț și Industrie Dâmbovița să participe, în calitate de invitat, la toate ședințele Consiliului Local Municipal, la ședințele de comisii și să formuleze puncte de vedere cu privire la proiectele de hotărâre care au impact pe ceea ce înseamnă mediul de afaceri. Protocolul vizează de asemenea promovarea comunității de afaceri din municipiul Târgoviște și atragerea de investitori. Totodată, Primăria Târgoviște și Camera de Comerț vor elabora un acord de participare în comun la Târgul de Turism al României care va avea loc în toamnă.

„Până acum Camera de Comerț și Industrie Dâmbovița nu a jucat rolul pe care trebuia să îl joace pentru comunitate, însă am convingerea că de acum înainte lucrurile se vor schimba și un prim pas important îl facem astăzi, și anume semnăm un protocol de colaborare între primăria municipiului Târgoviște și Camera de Comerț Dâmbovița. Mă bucur că primăria Târgoviște este prima instituție care intră într-o astfel de colaborare. În principal acest protocol vizează interesul comun, și anume îmbunătățirea mediului de afaceri local, promovarea comunității de afaceri din municipiul Târgoviște și atragerea de investiții. Președintele Camerei de Comerț va avea statut de invitat la toate ședințele Consiliului Local Municipal, la ședințele de comisii și va putea să formuleze și să susțină puncte de vedere în legătură cu proiectele care au impact pe ceea ce înseamnă mediul de afaceri. De asemenea, cele două entități vor elabora un acord de participare comun la Târgul de Turism al României care va avea loc la jumătatea lunii septembrie astfel încât să dezvoltăm cât mai mult acest climat de colaborare, să venim cât mai mult în sprijinul comunității locale pentru că investițiile din zona privată reprezintă motorul real al dezvoltării economiei locale și un generator de forță de muncă.”, a precizat primarul Cristian Stan.

„Camera de Comerț are o noua formulă de conducere, o formulă dinamică, care dorește să pună instituția acolo unde îi este locul, să fie un creuzet în care businessul să fie promovat și apărat. Avem o Lege specială după care funcționăm, și prin această Lege putem să încheiem protocoale cu autoritățile locale astfel încât să ne îndeplinim rolul nostru de a reprezenta mediul de afaceri. Sunt convins că toate companiile și reprezentanții lor au avut și au ușa deschisă aici, la Primăria Târgoviște, dar mai cred că până la urmă rolul Camerei de Comerț este acela de a aduna absolut toate doleanțele mediului de afaceri și de a le prezenta în mod organizat și apoi de a le urmări pentru a putea duce la bun sfârșit cât mai multe dintre ele. Nu ne oprim aici, încercăm să încheiem protocoale și cu alte autorități și instituții publice, totul pentru antreprenorul dâmbovițean, pentru cetățeni și pentru investitorii dâmbovițeni. Rolul nostru este de a promova afacerile și de a avea un dialog eficient, corect, onest cu autoritățile locale. De ce cu Primăria Târgoviște primul protocol? Pentru că eu cred în rolul Camerei de Comerț este de a avea o responsabilitate socială, cred că fiecare companie trebuie să se îndrepte către comunitate, iar Târgoviștea reprezintă principalul pol de afaceri din județ. Sper să fir un model pentru celelalte localități, autorități locale pentru a ne putea desfășura activitatea corect și onest. Vrem să încheiem cât mai multe astfel de parteneriate aici, în Dâmbovița, dar și cu celelalte Camere de Comerț din alte județe învecinate. Cu toate acestea, aș prefera ca firmele să-și găsească parteneri aici, la nivel de județ, să putem să cumpărăm produse de aici, din Dâmbovița, și mai apoi din alte județe sau alte locuri. Trebuie să facem promovare, să ne cunoaștem între noi, să aducem la aceeași masă cât mai mulți investitori, cât mai mulți oameni de afaceri, totul împreună cu autoritățile. Dacă vrem să avem oameni pregătiți, trebuie să fim onești, să asigurăm câștiguri salariale, pentru a avea o forță de muncă în regulă, pentru a evita ca oamenii să ne plece în străinătate”, a declarat președintele Camerei de Comerț și Industrie Dâmbovița, Valentin Calcan.

Leave A Response »