Propunere concretă și perfect realizabila a liderului ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, pentru a scoate din colaps industria auto românească

Ana Maria Popescu 04/07/2020 0
Propunere concretă și perfect realizabila a liderului ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, pentru a scoate din colaps industria auto românească

Dezastru (și) în domeniul industriei auto din România. Pandemia de COVID-19 și criza economică ce a venit la „pachet” cu coronavirusul lovește dur piața auto românească.

Potrivit unui comunicat ACAROM, înmatriculările de autoturisme noi în România au scăzut în iunie cu 27% față de iunie 2019, atingând un volum de 10.161 unități. Astfel, pe primele șase luni din 2020, numărul autoturismelor noi înscrise în circulație a ajuns la 49.616, în scădere cu 30% față de perioada similară din 2019, se arată într-un comunicat ACAROM.

Anul acesta, în care economia României este greu încercată și, din nefericire, nici nu este ajutată cu masuri concrete și ferme de sprijin, iunie abia a fost a doua cea mai bună lună din an, după ianuarie, în ceea ce privește înmatriculările auto. Alianța Democraților și Liberalilor, prin vocea liderului ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, atrage din nou atenția guvernului ca este nevoie de soluții, nu doar de idei! „Așa cum ALDE spunea încă din luna aprilie, era greu de presupus că apetitul oamenilor de a cumpăra mașini va crește la fel de repede precum s-a stins. Deci, e nevoie de ajutor și de sprijin pentru industria auto din România pentru o perioadă limitată, doar în anul 2020, până când economia lumii și a României vor reporni. ALDE a propus ca, în contextul în care România alocă în fiecare an o sumă importantă pentru programul de reînnoire a parcului auto (Programul Rabla – cum este cunoscut), în acest an suma să fie dublată, iar 80% din aceasta să fie dedicată pentru autoturismele fabricate în România! Este o măsură de sprijin pentru producătorii auto din România, pentru salvarea locurilor de muncă din domeniu”, a declarat președintele ALDE Dâmbovița.

Deși în fruntea clasamentului pe mărci autoturisme noi, ianuarie-iunie 2020, totuși se află DACIA cu 14.572 unități, acest loc este ocupat cu tot cu o scădere de -31.83% față de ianuarie-iunie 2019.

Leave A Response »