Programul lucrărilor efectuate la infrastructura rutieră a judeţului Dâmboviţa în perioada 1– 9 martie 2014

Consiliul Judeţean Dâmboviţa informează participanţii la traficul rutier că, în perioada  1 – 9 martie 2014, va efectua prin SC Lucrări Drumuri şi Poduri SA(LDP) activităţi ce urmăresc asigurarea viabilităţii drumurilor judeţene, acolo unde este cazul.

 BULETIN RUTIER

Sectorul de drum DJ 713 dela DN71 – Cabana Cuibul Dorului – Şaua Dichiului – Cabana Piatra Arsă este închis circulaţiei publice în perioada de iarnă având lucrările de reabilitare şi modernizare nefinalizate. Accesul în Platoul Padina se realizează pe traseul DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Peştera

Sectoarele de drumuri judeţene care prezintă degradări:

 –    DJ 720 A Răţoaia – Mărceşti

 –    DJ 503 limită judeţ Teleorman – Şelaru; Fierbinţi – limită judeţ Argeş

 –    DJ 711 A Serdanu – Potlogi

 –    DJ 701 Pasaj Autostradă – Corbii Mari

 –    DJ 721A  DN7-Sperieţeni

 –    DJ 659 limită judeţ Argeş – Şelaru

 –    DJ 701B Ciocăneşti – Crevedia

Facem următoarele recomandări pentru participanţii la trafic:

–  Se va circula cu autoturisme verificate tehnic şi echipate corespunzător pentru sezonul rece.

– Se va circula cu atenţie şi viteză redusă, în special în zonele semnalizate cu indicatoare rutiere având semnificaţia „ drum cu denivelări”, adaptându-se viteza la starea părţii carosabile.

– În zonele în care se execută activităţi specifice de iarnă dacă este cazul ,se va circula cu atenţie sporită şi se vor respecta semnificaţiile indicatoarelor rutiere şi totodată indicaţiile responsabililor cu dirijarea circulaţiei.

– Transportul de  marfă şi călători se va efectua  cu autovehicule verificate tehnic şi  echipate corespunzător pentru sezonul rece.

– Deplasările pe traseul DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Peştera se vor realiza numai cu autovehicule de teren  echipate cu anvelope de iarnă şi dispozitive antiderapante. De asemenea recomandăm a nu se face deplasări în această zonă în perioadele în care sunt cantităţi importante de precipitaţii sub formă de zăpadă, lapoviţă sau ploaie.

– Recomandăm atenţie sporită în zonele cu drum îngustat şi unde există posibilitatea de dislocare a unor bolovani din versanţi, respectiv la:

– km 7,4;

– km 11,8;

– km 14;

– km 24,6;

 – km 25,9.

– Drumul asfaltat de pe malul stâng al lacului Bolboci, aflat în proprietatea ROMSILVA, este închis circulaţiei publice.

– Se va circula de asemenea cu atenţie pe sectorul pietruit de  pe malul drept al lacului Bolboci, pentru evitarea producerii unor accidente grave de circulaţie  din cauza lunecuşului, poleiului şi a unor zone afectate de alunecări de teren.

Detalii privind situaţia sectoarelor amintite se pot obţine dela Consiliul JudeţeanDâmboviţa – Direcţia Tehnică  tel. 0245/207625, luni-vineri între orele 08.00-16.00

Biroul de presă

leave a reply