Programul de asfaltare se derulează… ”ca uns”

Deși expresia din titlu tinde să capete conotații negative, iată că mai sunt situații în care o putem folosi fără teamă cu sensul original, de apreciere. De fapt, e greu să prezinți altfel decât pozitiv un program al administrației municipale care, de câțiva ani, transformă Târgoviște într-un oraș modern, cu infrastructură rutieră de care n-are a se rușina.

Săptămâna aceasta a fost rândul uneia dintre cele mai importante artere rutiere din municipiu, b-dul Unirii, să intre în lucru. Se curăță carosabilul, se decopertează și se asfaltează acolo unde carosabilul este distrus. Este vorba de lucrări de întreținere menite a aduce artera rutieră la standarde normale pentru un oraș european. De ce nu se toarnă covor asfaltic, așa cum s-a întâmplat pe Calea Domnească, Calea București, Independenței și altele? Răspunsul este simplu și, îndeobște, bine cunoscut de cetățeni: B-dul Unirii face parte din zonele ce urmează a fi modernizate prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), finanțat de Uniunea Europeană, situație în care primăria nu are dreptul să cheltuie alți bani pentru aceleași lucrări.

Una peste alta, lucrările de pe b-dul Unirii sunt bine venite – și bine primite de cetățeni – și relevă determinarea administrației de a continua programul de modernizare a infrastructurii municipiului.

[ReflexGallery id=’1′]

 

leave a reply