Pro România a început pregătirile pentru alegerile de anul viitor. Prima întâlnire regională pentru pregătirea alegerilor locale din 2020 a avut loc la Târgoviște. Declarații Victor Ponta.

Ana Maria Popescu 28/11/2019 0
Pro România a început pregătirile pentru alegerile de anul viitor. Prima întâlnire regională pentru pregătirea alegerilor locale din 2020 a avut loc la Târgoviște. Declarații Victor Ponta.

Organizațiile Pro România Dâmbovița, Giurgiu, Teleorman, Vâlcea, Argeș, Buzău și Prahova s-au reunit la Târgoviște în prima întâlnire regională pentru pregătirea alegerilor locale din anul 2020. La eveniment au luat parte toți parlamentarii PRO România, iar discuțiile au fost coordonate de președintele partidului, Victor Ponta. Membrii Biroului Executiv PRO România, au prezentat o analiză amănunțită a rezultatelor obținute în competițiile electorale din 2019, respectiv alegerile europarlamentare și prezidențiale.
Cu ocazia întâlnirii de la Târgoviște a fost realizată și o evaluare a organizațiilor județene, s-au dispus primele măsuri pentru alegerile interne și s-a stabilit calendarul de pregătire a candidaților pentru alegerile locale din anul 2020.

În perioada noiembrie-februarie Pro România organizează în toate regiunile țării asemenea întâlniri, acestea făcând parte din procesul de evaluare a organizațiilor și de selecție și pregătire a candidaților pentru alegerile locale și parlamentare de anul viitor. Președintele Victor Ponta a anunțat la Târgoviște că pe 8 februarie 2020 va avea loc la București și Convenția Națională a partidului în cadrul căreia se va lansa în dezbatere și „Manifestul politic PRO România, 2020-2024”, document strategic care prezintă proiectele și planul de acțiuni fundamentale pentru dezvoltarea României.

„Am avut o întâlnire a Grupului de parlamentari, la Peștera, în munții Bucegi, unde am discutat despre ceea ce avem de făcut pentru pregătirea alegerilor locale și parlamentare de anul viitor. Astăzi am avut o reuniune a coordonatorilor organizațiilor județene și locale din mai multe județe, respectiv Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vâlcea, Teleorman, Argeș, am avut discuții legate de organizare, de programul  nostru alegerile locale și parlamentare… Sunt prezenți și toți parlamentarii Pro România și coordonatorii organizațiilor județene pe care le-am menționat”, a subliniat senatorul Adrian Țuțuianu, vicepreședinte Pro România.

Victor Ponta a vorbit în cadrul unei conferințe de presă atât despre planurile electorale ale Pro România, însă nu a ezitat să explice de ce a luat decizia nesusținerii Guvernului Dăncilă, a neacordării votului de încredere Guvernului Orban și a criticat măsurile luate de Guvernul PNL. Mai mult decât atât Victor Ponta a anunțat răspicat că Pro România nu este interesată de funcții, de avantaj, ci va face opoziție, fără compromisuri.

„Am avut în județul dumneavoastră întâlnirea Grupului parlamentar, astăzi întâlnirea regională, practic, după turul 2 al alegerilor prezidențiale, suntem în campanie electorală pentru prezidențialele din 2024. Și ca să ajungem în 2024, vine anul 2020, când am decis, și urmează să oficializăm această decizie, ca alegerile locale trebuie să avem candidați Pro România în absolut toate județele, localitățile, liste de consilieri… Din acest punct de vedere, în Parlament o să susținem revenirea la alegerea președinților de consilii județene de către consilieri și la pachet cu alegerea primarilor în două tururi. Eu sunt convins că primarii buni câștigă și într-un tur și în două, însă cu două tururi vor fi și oameni acre nu depind neapărat de un aparat de partid pe care îl are doar PNL și PSD în acest moment. Ne pregătim pentru alegerile locale, practic acesta este obiectivul nostru imediat… La începutul lunii februarie avem Convenția Anuală în care vreau să prezentăm Manifestul nostru politic pentru 2020-2024, ce vrea să facă Pro România, cu ce ne departajăm, ce ne dorim în perioada următoare ca partid, ca formațiune, ca proiect de centru-stânga, exact pe locul pe care, din păcate, PSD l-a lăsat liber în ultimii 3 ani, și anume proiecte de dezvoltare, reducerea inegalităților, România este o țară în care în fiecare zi cresc inegalitățile, proiecte de care nimeni nu a avut curaj să se apuce cu adevărat, precum reforma administrației, reforma sistemului fiscal,. Vreau să spun foarte clar că suntem Pro România și mergem pe drumul nostru, dacă există proiecte de reformă, de interes public, fie că vin de la PNL sau de la cei de dreapta, fie că avem noi sau le are PSD, le sprijinim, dar noi mergem pe drumul nostru… Suntem în opoziție față de Guvernul PNL și vom face opoziție civilizată, dar fără compromisuri. Au fost colegi din Pro România care au decis să fie alături de PNL, e dreptul lor să decidă acest lucru, însă pro România este partid de centru-stânga și nu aveam cum să susținem un guvern despre care nu știm nici astăzi clar ce va face în perioada următoare. A fost greu începutul, vor mai fi momente dificile, însă e clar că Pro România există deja și s-a afirmat pe scena politică și trebuie să creștem. La alegerile locale evident că ne dorim peste 10% din voturi, după care, la parlamentare, să reușim să ducem în Parlament oameni competenți și oameni care atunci când merg acolo să nu fie doar o mașină de vot, de ridicat mâna, că să fie voci importante pe domeniile lor. Asta avem de făcut, ne apucăm de treabă… Încet-încet echipa se așază, se cerne și deja sunt multe zone unde avem deja lideri cunoscuți, nu doar la Dâmbovița. Nu-i ușor să fi partid mic, bătălia cu cele două partide mari este întotdeauna dificilă, cred că în afară de noi a avut ocazia să vadă acest lucru la alegeri și USR, ce greu este să fi din afara binomului PNL-PSD…

Sunt destul de dezamăgit de cum a început noul Guvern, eu cred că am făcut bine că am dat jos Guvernul Dăncilă pentru că era un guvern lipsit de competență și de viziune, n-am votat Guvernul Orban tocmai pentru că am văzut aceiași lipsă de competență și de viziune, deocamdată văd că se schimbă pesediștii cu peneliștii, altceva nu… Au constatat gaura făcută de Teodorovici, așa este, ea este, dar se mărește deficitul și se iau împrumuturi, asta știa să facă și Teodorovici, nu trebuia să-l schimbăm… Era vorba că schimbi sistemul fiscal, că reduci cheltuielile inutile, că realoci banii spre educație și sănătate, dar am văzut că primul lucru cu care s-a început a fost cu ce mai cumpărăm avioane… Este bine să avem avioane, dar primul lucru cred că este bine să avem școli și spitale… Din punctul acesta de vedere sunt dezamăgit de cum a început Guvernul PNL, decizia de a nu-l vota îmi apare în fiecare zi ca o decizie corectă și vom face opoziție civilizată, competentă, vom discuta de proiecte, dar fără compromisuri, n-au ce să ne ofere, nu dorim să ne pună rudele prin funcții, să ne dea și nouă câte ceva pe la județe, pe la deconcentrate, dacă ne doream asta făceam cu PSD chestia asta…”, a declarat la Târgoviște Victor Ponta, președinte Pro România.

 

 

Leave A Response »