Primarul Târgoviștei, Cristian Stan, cere demisia conducerii Universității „Valahia”. Instituția publică, târâta de PNL în jocuri și mișmașuri politice

Ana Maria Popescu 31/07/2020 0
Primarul Târgoviștei, Cristian Stan, cere demisia conducerii Universității „Valahia”. Instituția publică, târâta de PNL în jocuri și mișmașuri politice

Primarul Târgoviștei, Cristian Stan, secretar executiv al PSD Dâmbovița, solicită public demisia conducerii Universității „Valahia” după ce aceasta a organizat în Sala Oxford a instituției o întâlnire, politică, spune edilul, cu liderul PNL Dâmbovița și cu candidații la Primăria municipiului și la Consiliul Județean. Revoltat pe faptul că Universitatea „Valahia”, o mândrie a municipiului, este târâtă în jocuri politice, așa cum nu s-a mai întâmplat niciodată până acum, primarul Cristian Stan a solicitat astăzi întregii conduceri a instituției universitare să-și depună mandatele.

Edilul susține că în ultimii cinci ani a fost un partener de încredere al universității, a sprijinit proiecte importante ale instituției, însă niciodată nu și-a permis să implice Universitatea „Valahia” în acțiuni politice și de campanie electorală.

„De-a lungul timpului, Universitatea Valahia sau conducerea Universității a stat deoparte de tot ceea ce înseamnă implicare politică sau activitate electorală. Indiferent cine a condus această instituție de învățământ superior, o mândrie a municipiului Târgoviște și a județului Dâmbovița, nu a târât Universitatea în jocuri și mișmașuri politice. (…) Ieri în Sala Oxford a Universității Valahia au fost prezenți domnul Virgil Guran, Sorin Ion, domnul Aurelian Cotinescu care s-au întâlnit cu rectorul, prorectorii și președintele Senatului Universității Valahia. Sunt membru de onoare al Senatului Universității, conduc destinele administrative ale acestui oraș de mai bine de 5 ani, dar NICIODATĂ nu mi-am permis să implic în vreun fel Universitatea Valahia în jocuri de natură politică. Articolul 7 din Legea educației naționale interzice activitatea politică în unitățile de învățământ, inclusiv în unitățile de învățământ universitar. (…) Solicit public conducerii UVT să ne lămurească ce treabă aveau acolo candidații PNL la Primăria Târgoviște, la Consiliul Județean, că nu sunt nici cadre universitare, nu au nici un fel de legătură cu Universitatea… Am sprijinit cât de mult am putut, în calitate de primar, Universitatea Valahia, studenții Universității, gratuitatea pe transportul public în comun, proiectele de colaborare pe ceea ce înseamnă acel stand destinat cercetării auto, toate acestea se leagă de numele actualei conduceri a Primăriei Municipiului Târgoviște. Niciodată UVT nu a avut o colaborare atât de bună cu Primăria. Îmi este foarte greu de înțeles de ce dintr-o dată o unitate de învățământ care nu este nici a lui X, nici a lui Y, este a orașului, este implicată în activități politice. Universitatea a fost construită cu sprijinul târgoviștenilor, cu sprijinul guvernelor, cu sprijinul autorităților locale, dar Sala Oxford a Universității nu a fost construită să găzduiască întâlniri politice între conducerea Universității și candidații PNL la alegerile locale. Voi face toate demersurile necesare pentru a ține Universitatea departe de politică și de interesele electorale, personale sau de grup, indiferent de ce formațiune politică discutăm.

Solicit demisia conducerii Universității Valahia pentru un fapt de o gravitate fără precedent. Ce ar fi însemnat ca eu, primar al municipiului Târgoviște, în momentul în care au fost alegeri la Universitate să mă implic în acea luptă?! Iar chestiunile nu suportă comparație, ca și importanță și ca și magnitudine a gravității. Ăsta e PNL. Dispreț pentru oameni, dispreț pentru lege, dispreț pentru tot ceea ce reprezintă niște atribute morale de natură să facă din tine un candidat viabil pentru niște funcții publice care implică o responsabilitate imensă”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, secretar executiv al PSD Dâmbovița.

Printr-un comunicat de presă, Universitatea „Valahia” recunoaște că a existat o întâlnire cu președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran, care a venit la universitate în calitate de Consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului și a fost impresionat de ceea ce găsit și văzut aici. În comunicat nu se spune însă nicio vorbă de prezența la întâlnire și a candidaților PNL pentru Primăria Târgoviște și Consiliului Județean Dâmbovița, aceștia neapărând de altfel nici în pozele oficiale făcute publice de Universitate.

Președintele PNL Târgoviște, Aurelian Cotinescu, candidat la Primăria Târgoviște, a lămurit însă lucrurile și a declarat că a participat la întâlnirea de la Universitatea „Valahia”, fiind invitat telefonic de reprezentanții instituției universitare.

Așadar, „demisia de urgență a conducerii Universității Valahia”, solicită primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, secretar executiv al PSD Dâmbovița.

Leave A Response »