Primăria Târgoviște, măsuri în lanț pentru a combate pandemia de COVID-19. Eforturi financiare și umane uriașe. „Facem tot ceea ce putem pentru a combate acest virus nenorocit”

Ana Maria Popescu 06/04/2020 0
Primăria Târgoviște, măsuri în lanț pentru a combate pandemia de COVID-19. Eforturi financiare și umane uriașe. „Facem tot ceea ce putem pentru a combate acest virus nenorocit”

În ultimele săptămâni, administrația locală de la Târgoviște a luat multiple măsuri pentru combaterea răspândirii noului tip de coronavirus, iar primarul Cristian Stan promite că acțiunile vor continua cu o și mai mare intensitate în următoarea perioadă. Cu fonduri proprii de la bugetul local, fără vreun sprijin din partea statului, care doar a pasat responsabilități în sarcina administrațiilor locale fără însă să le dea vreun leu pentru a le și putea pune în aplicare, s-au dezinfectat străzile, toate scările de bloc, locurile publice, parcuri, piețe, mijloace de transport în comun, s-au montat sute de dispozitive cu dezinfectant pe scările de bloc. În plus, potrivit primarului Cristian Stan, în tot acest timp, tot administrația locală, prin Direcția de Asistență Socială, s-a ocupat să asigure mese calde tuturor persoanelor aflate în carantină pe raza municipiului, a sprijinit persoanele vârstnice din oraș, vulnerabile în fața acestui virus nemilos, fără nici un sprijin financiar sau de orice altă natură din partea Guvernul sau a reprezentanților acestuia în teritoriu, care au ales să stea la adăpost și să nu comunice prea mult nici cu autoritățile locale, nici cu opinia publică.

„Constat că în afară de administrațiile locale toți ceilalți se cam derobează de responsabilitate. Ia să vedem, ce avem de făcut!? Păi trebuie să dezinfectăm scările de bloc, lasă să o facă administrațiile publice locale, să o facă primarii… Trebuie să găsim spații de carantină, lasă să le găsească primarii… Scriem că le dăm noi banii în termen de 5 zile de la momentul la care găsim sursa… Câți bani s-au dat în Târgoviște până la acest moment pentru plata hranei, spre exemplu, pentru persoanele care sunt carantinate?! Zero lei. Astea sunt problemele pe care noi trebuie să le rezolvăm, probleme reale, probleme serioase, nu chestiuni pe care unii nici nu le înțeleg, nici nu vor să le înțeleagă.

Mulțumesc lui Dumnezeu că până la acest moment nici un târgoviștean nu a fost confirmat pozitiv. Să ne ajute Dumnezeu să rămânem în continuare în aceiași situație, să ne ferească Dumnezeu de decese și de alte lucruri grave… Astea sunt problemele importante pe care noi le avem în momentul de față…

Vreau să-i asigur pe târgovișteni că facem tot ceea ce putem pentru a combate acest virus nenorocit, că am finalizat acțiunea de dezinfectare a scărilor de bloc, am lucrat sâmbăta, am lucrat duminica, am răspuns sutelor de mesaje pe care le-am primit, toate problemele care au fost sesizate și s-au dovedit a fi întemeiate au fost rezolvate. Săptămâna aceasta vom avea o acțiune masivă de spălare a străzilor, parcărilor, trotuarelor, în municipiul Târgoviște, așa cum nu s-a întâmplat niciodată… Continuăm să facem tot ceea ce depinde de noi pentru a limita efectele acestei pandemii”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

 

 

Leave A Response »